Véradás a Művelődési Házban

on .

2017. augusztus 7-én, hétfőn 11.00 - 16.00 óráig a Vöröskereszt Komárom-Esztergom Megyei Szervezete véradást tart a Művelődési Házban.

Kérik a véradókat, hogy a személyi igazolványt, lakcímkártyát és a TAJ- kártyát feltétlenül hozzák magukkal!

Igazgatási szünet a Polgármesteri Hivatalban

on .

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Polgármesteri Hivatal 2017. július 17-étől 2017. július 28-áig igazgatási szünet miatt zárva tart, ügyfélfogadás nem lesz.

Tájékoztatás útlezárásról

on .

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakókat, hogy 2017. július 6-tól (csütörtök) július 12-ig (szerda) az Arany János utca, Epöli utca, Diófa utca, Vár utca, Kossuth Lajos utca, Csaposkút utca, Pincesor utca, Szabadság tér lezárásra kerül aszfaltozási munkálatok miatt.

Kérjük a Tisztelt Lakókat, hogy gépjárműveiket ezeken a napokon, ha lehet, ne használják, vagy pedig olyan helyen helyezzék el, ahol az érintett munkálatokat nem zavarják.
 
Megértésüket köszönjük!
Sárisáp Község Önkormányzata

Igazgatási szünet a Polgármesteri Hivatalban

on .

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Polgármesteri Hivatal 2016. július 18-ától 2016. július 29-éig igazgatási szünet miatt zárva tart, ügyfélfogadás nem lesz.

Igazgatási szünet a Polgármesteri Hivatalban

on .

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Polgármesteri Hivatal 2015. július 20-ától 2015. július 31-éig igazgatási szünet miatt zárva tart, ügyfélfogadás nem lesz.

Igazgatási szünet a Polgármesteri Hivatalban (2)

on .

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Polgármesteri Hivatal 2014. július 21-étől 2014. augusztus 1-jéig igazgatási szünet miatt zárva tart, ügyfélfogadás nem lesz.

Felhívás a szabadtéri tűzesetek megelőzésével kapcsolatban

on .

Tájékoztatjuk a község lakosságát, hogy a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Esztergomi Katasztrófavédelmi Kirendeltsége figyelemfelhívást tett közzé a szabadtéri tűzesetek megelőzésével kapcsolatban, melyben a hatóság a tűzvédelmi előírások, valamint az égetési tilalomra vonatkozó rendelkezések fokozott betartására hívja fel a figyelmet.
A részletes tájékoztató itt letölthető,  ill. a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján olvasható.

Tájékoztató az esztergomi Okmányiroda kormányablakká történő átalakításáról

on .

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Esztergomi Járási Hivatala Járási Hivatalvezető tájékoztatója az esztergomi Okmányiroda kormányablakká történő átalakításáról. A tájékoztató itt letölhető:  

Új helyen a Munkaerő-piaci pont

on .

Tájékoztatjuk a község lakóit, hogy a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Esztergomi Járási Hivatalának Dorogi Munkaerőpiaci pontja 2015. július 13-tól 2015 októberéig új helyen, a 2015 Dorog, Hantken Miksa u. 9. szám I. emeletén fogadja az ügyfeleket.

Változik a felnőttorvosi rendelés időpontja

on .

Helyettesítés miatt a felnőttorvosi rendelés 2016. július 13-től 17-éig az alábbi időpontokban lesz:
HÉTFŐ              8.00 - 11.00
KEDD               14.00 - 16.00
SZERDA            8.00 - 10.00
CSÜTÖRTÖK    8.00 - 10.00
PÉNTEK             8.00 - 10.00
Helye: felnőttorvosi rendelő. Rendel: dr. Maradi Attila.

Pályázati felhívás

on .

Dorog Város Képviselő-testülete tematikus pályázatot írt ki 2015. július 1-jén a Magyar Kultúra Napja 2016. „Retro" címmel. A pályázatra Dorog és Esztergom térségének 24 településén élő alkotók nyújthatják be műveiket.

Emlékek gyűjtése a II. világháború 70. évfordulója alkalmából

on .

A II. világháború befejezésének 70. évfordulója alkalmából tartandó kiállításra anyagot gyűjtünk. Ha Ön birtokában van olyan dokumentumnak, tárgyi emléknek, amely ebből a korból származik, ha van családi története, amely a front alatt, vagy az azt követő időszakban történt, kérjük jelezze azt a Polgármesteri Hivatal titkárságán, vagy Csicsmann Jánosnál.

Tűzgyújtási tilalom

on .

Fokozott tűzveszély alakult ki Magyarországon a kánikula és a csapadékmentes időjárás miatt, ezért az erdőkre, a fásításokra, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területekre 2015. július 3-án általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a földművelésügyi miniszter. A tűzgyújtási tilalom július 3-ától visszavonásig érvényes!

Felhívás parlagfű elleni védekezésre

on .

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal növényvédelmi hatósága ezúton hívja fel valamennyi kül- és belterületi ingatlan-, illletve földtulajdonos, gazdálkodó, földhasználó, bármilyen földterület tulajdon, illetve kezelési jogával bíró természetes, illetve jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet figyelmét a parlagfű elleni védekezési kötelezettségre.

Megemlékezés az I. világháborús hősi emlékműnél

on .

Meghívó
2014. július 27-én 11.45-kor az I. világháborús hősi emlékműnél megemlékezést tartunk a Nagy Háború kitörésének 100. évfordulója alkalmából. 

Sárisápi Szlovák Önkormányzat felhívása

on .

Kedves SÁRISÁPIAK!
Az idei falunapokra augusztus 16-án „Dédanyáink konyhája” címmel kiállítást szervez a Sárisápi Szlovák Önkormányzat.

Igazgatási szünet a Polgármesteri Hivatalban

on .

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Polgármesteri Hivatal 2014. július 21-étől 2014. augusztus 1-jéig igazgatási szünet miatt zárva tart, ügyfélfogadás nem lesz.

“Esélyt adni – esélyt kapni” pályázat

on .

A Türr István Képző és Kutató Intézet pályázatot hirdet az esélyegyenlőség jegyében, "Esélyt adni - esélyt kapni" címmel.

Bővebben

Bokodi Sándor-díjat kapott Horváth Károly sárisápi gazda

on .

A Földművelésügyi Minisztérium Darányi Ignác-termében adta át Fazekas Sándor miniszter Horváth Károly gazdának a Bokodi Sándor emlékére alapított díjat.
Forrás: Feol.hu

Fogászati szakrendelés változása

on .

Fogászati szakrendelés 2014. július 7-én (hétfőn): sürgősségi ellátás Bajnán 8-11 óráig.
Tel.: 33/447-170. Rendel: dr. Major Ildikó. (kedd, szerda változatlan).

"Az I. világháborútól napjainkig" kiállítás Székesfehérváron

on .

Dancs Attila "Az I. világháborútól napjainkig" című grafikai műveiből rendezett kiállítás tekinthető meg Székesfehérváron.

A kiállítás megtekintése díjtalan.

Bűnmegelőzési hírlevél - Az idősek védelmében

on .

 Idős kortárs segítőket keresünk!

Az idősek koruk és élethelyzetük miatt sajnos könnyen bűncselekmény (pl. lopás, csalás, rablás) vagy szabálysértés áldozatává válnak, ezért a rendőrségi áldozatvédelem kiemelten foglalkozik azzal, hogy megelőzzük ezeket a bűncselekményeket. 

  

Hőségriadó

on .

Tájékoztatuk a lakosságot, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése és az Országos Környezet-egészségügyi Intézet szakmai ajánlásai alapján az Országos Tisztifőorvos az ország egész területére kiadott II. fokú hőségriasztást 2013. július 25-én 00:00 órától kezdődően III. fokúra emelte és július 29-én 24:00 óráig meghosszabbította.
 

Rendkívüli képviselő-testületi ülés

on .

Sárisáp Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

2013. július 23-án, kedden 15.30 órakor tartja rendkívüli ülését

a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

Változik a felnőttorvosi rendelés időpontja

on .

orvosi rendelésSzabadság miatt a felnőttorvosi rendelés 2013. július 15-től 19-éig
az alábbi időpontokban lesz:

HÉTFŐ             8.00 - 11.00
KEDD                8.00 - 11.00
SZERDA            8.00 - 11.00
CSÜTÖRTÖK    14.00 - 16.00

PÉNTEK         8.00 - 11.00

Rendel: dr. Maradi Attila.
{no-jpbookmark}

Felhívás parlagfű irtásának kötelezettségére

on .

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény 17. § (4) bekezdése szerint a „ a földhasználó köteles az adott év június 30. napjáig az ingatlanon a parlagfű bimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt követően ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani”.


Intézményvezetői pályázati felhívások

on .

Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanács a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet a Dorog és Térsége Szociális Alapellátó Szolgálat intézményvezetői (magasabb vezető) és Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat intézményvezetői (magasabb vezető) beosztások betöltésére. 

Fogászati szakrendelés szünetel

on .

A fogászati szakrendelés szabadság miatt  2013. július 5-éig SZÜNETEL.

Sürgősségi ellátás Dágon.
Kedden: 8.00 - 10.00,
szerdán: 14.00 - 17.00,
csütörtökön 8.00-11.00 és
pénteken: 8.00 - 10.00.

Rendel: dr. Ivancsó Borbála, tel.: 33/480-060.   (Dág)((8888

Képviselő-testületi ülés

on .

Sárisáp Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

2012. augusztus 6-án, hétfőn 16.00 órakor tartja ülését

a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

Felkészülés a parlagfű „szezonra”!

on .

Idén az esőzések elmúltával és a hőmérséklet tartós emelkedésével augusztus elejére várható, hogy országszerte megjelenik a parlagfű virágpora a pollencsapdákban, a hónap közepén pedig már várhatóan mindenhol tüneteket okozó koncentrációban lesz jelen a levegőben. Csúcsát a sokéves tapasztalat alapján augusztus utolsó, illetve szeptember első hetében éri majd el a koncentráció.

Anyatej Világnapja -2012

on .

Az Anyatej Világnapján, 2012. augusztus 1-én a szoptató anyákat köszöntjük és az anyatejes táplálás fontosságát hangsúlyozzuk. A világnap alakalmából a védőnők a Dorogi, Esztergomi Kistérség településein idén is megemlékezést tartanak és tartalmas programokat szerveznek az anyukáknak és gyermekeiknek, valamint a családtagoknak. 

Pályázat óvodapedagógus állás betöltésére

on .

Csolnok és Környéke Körzeti Óvoda pályázatot hirdet CSKKE Óvoda-Bölcsőde Sári Tagóvoda szlovák nemzetiségi óvodapedagógus munkakör betöltésére.  Csolnok és Környéke Körzeti Óvoda pályázatot hirdet CSKKE Óvoda-Bölcsőde Sári Tagóvoda szlovák nemzetiségi óvodapedagógus munkakör betöltésére. A Csolnok és Környéke Körzeti Óvoda pályázatot hirdet a CSKKE Óvoda-Bölcsőde Sári Tagóvoda szlovák nemzetiségi óvodapedagógus munkakör betöltésére. 

Rendkívüli képviselő-testületi ülés

on .

Sárisáp Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

2012. július 17-én, kedden 16.00 órakor tartja rendkívüli ülését

a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

Szekérsírt találtak Sárisápon

on .

Sárisápon a Quadriburg-dülőben a II-III. századból való római kori szekérsír találtak.  Az értékes leletről Mráv Zsolt, a Magyar Nemzeti Múzeum régésze az MTV Ma reggel műsorában számolt be. További információ a feltárásról és a műsor felvétele itt tekinthető meg.Riasztó rendszer ellenőrzése

on .

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy 2012. július 24-én 7.00 óra és 16.00 óra között a településen található lakossági riasztó rendszer működőképességének ellenőrzését végzik a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai. 

Véradás a Művelődési Házban

on .

2012. július 19-én, csütörtökön 11.00 - 16.00 óráig a Vöröskereszt Komárom-Esztergom Megyei Szervezete véradást tart a Művelődési Házban.

Kérik a véradókat, hogy a személyi igazolványt és a TAJ- kártyát feltétlenül hozzák magukkal!

 

Zárva lesz a könyvtár

on .

Értesítjük a lakosságot, hogy a könyvtár

2012. július 16-ától augusztus 20-áig zárva lesz.

Első könyvtári nap augusztus 21.

Falvédő kiállítás

on .

Kedves sárisápi és környékbeli lakosok!
Az önkormányzat 2011. augusztus 19-21-éig falvédő kiállítást tervez a Művelődési Házban.
Kérjük, akinek birtokában vannak régi falvédők, és szívesen megmutatná a nagyközönségnek, az juttassa el a Sárisápi Polgármesteri Hivatalba, vagy Ligetiné Vass Évának

augusztus 10-éig. Érdeklődni lehet: 30/912-97-25 vagy 33/518-312 telefonszámokon. 

Elektronikai hulladékgyűjtő nap

on .

Az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. a környezettudatos gondolkodásra ösztönözve, a lakosság körében feleslegessé vált elektronikai hulladék (e-hulladék) szervezett begyűjtését kívánja megvalósítani.
A gyűjtés ideje: 2011. augusztus 4-7. 8.00 – 18.00.
Gyűjtés helye: Művelődési Ház udvara (tekepálya felöli rész) 

                                                                                                    Bővebben

Rendkívüli képviselő-testületi ülés

on .

Sárisáp Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

2011. július 13-án, szerdán 16.00 órakor tartja rendkívüli ülését

a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

Rendkívüli képviselő-testületi ülés

on .

Sárisáp Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

2011. július 13-án, szerdán 16.00 órakor tartja rendkívüli ülését

a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

Zárva lesz pénteken a Polgármesteri Hivatal

on .

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy július 8-án (pénteken) a Polgármesteri Hivatal belső elektromos
hálózatának javítása miatt a hivatal ZÁRVA tart.
Július 7-én – csütörtökön – egész napos ügyfélfogadás lesz. 

Falunapi bográcsparti

on .

Sárisáp Község Önkormányzata és az Annavölgy és Sárisáp Kertbarátainak és Borbarátnőinek Egyesülete

2010. augusztus 15. (vasárnap) a Művelődési Ház udvarában

FALUNAPI BOGRÁCSPARTIT RENDEZ.

Civil szervezetek, egyesületek, baráti társaságok jelentkezését várjuk.

Elkezdődik a "Mélyút" ivóvízhálózatának rekonstrukciója

on .

Értesítjük a lakosságot, hogy 2010. július 15-én (csütörtökön) a Vízmű megkezdi a Fő utcához tartozó ?Mélyút? ivóvízvezeték-hálózatának a rekonstrukcióját.
A munkálatok kb. 3-4 hetet vesznek igénybe, és az ivóvízellátást nem érintik.

Vigyázat: hőségriasztás!

on .

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint Magyarországon 2010. július 14-től 2010 július 18-ig a várható napi középhőmérséklet meghaladja a 27 C fokot.
Ennek alapján az ország területére vonatkozóan  2010. 07. 12-én elrendelt II. fokú hőségriasztás szintjét megemelte az ÁNTSZ

Országos Tisztifőorvosi Hivatala, és 2010.07.18-ig III. fokú hőségriasztást rendelt el.