Sárisáp Község honlapja

Művelődési Ház

Sárisápi Művelődési Ház

Székhely: 2523 Sárisáp, Malom utca 3.
Telefon: (33) 518-330
Fenntartó: Sárisáp Község Önkormányzata
Igazgató: Baranyi Péter
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


A művelődési ház 1960-as években épült. A 80-as években a mai kor szellemének megfelelően átépítették és felújították.
A ház rendezvényeit évente 12-13 ezer ember látogatja.  A Művelődési Ház termeit széleskörűen igyekszünk hasznosítani. Sokan bérlik a helyiségeket (osztálytalálkozók, kiállítások, gyűlések, esküvők, bálok és vásározók).
A Művelődési Háznak három állandó művészeticsoportja van. A vegyeskórus, a szlovák nemzetiségi pávakör és a bányász fúvószenekar. Mind a három csoportnak nagyon jó kapcsolatai vannak és sok helyen szerepelnek.
A házban működik a helyi Karitasz szervezet, az Ifjúsági Klub, a Nyugdíjas Klub, a Cukorbetegek Klubja és a Kertbarátok Köre.
A házban szervezi a véradásokat a helyi Vöröskereszt. Szemvizsgálatot rendezünk, allergia és légzésfunkciós vizsgálattal segítünk lakosainknak.
 Több éve sikeresen működik az "ovi-mozi". A sárisápi, tokodi, annavölgyi, dági óvodás gyermekeknek vetítünk rajzfilmeket. Az iskolás gyerekeknek is sok előadást szervezünk, így ennek keretében itt járt Levente Péter, Szandi, a Bábszínház és a Gyermekszínház.
A Művelődési Házban található a községi könyvtár, mely közel 10.000 kötet könyvvel büszkélkedhet.
A falu képviselő-testületével együttműködve nagyon sokat teszünk a Művelődési Ház jobb kihasználása, a ház állagának megóvása és szebbé tétele érdekében.