Kommunál-JUNK Kft. hirdetménye Tájékoztatás a hulladékszállítás ügyintézéséről

A hulladékszállítási ügyintézéshez szükséges hatályos nyomtatványok letölthetőek: http://kommunaljunk.hu/dokumentumtar/
A változásbejelentésekhez szükséges dokumentumok listája

2017 november elején a hulladékszállítás változatlan rend szerint történik!
A szállítás irodája november 1-3-ig zárva tart.

Képviselő-testületi ülés

Sárisáp Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017. október 30-án, hétfőn 16.00 órakor tartja munkaterv szerinti rendes ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

Változik a gyermekorvosi rendelés

A gyermekrendelés 2017. október 26-tól 27-éig az alábbiak szerint változik:
csütörtökön: 13.00-15.00 óráig, pénteken: 8.00-10.00-ig lesz rendelés.

Rendel: dr. Maradi Attila.

Kamarai választás - 2017. november 3.

Megemlékezés az 1956-os októberi forradalom és szabadságharc ünnepéről

Október 23-án, hétfőn 17.00 óratól a 18:00 órai szentmisét megelőzően nemzeti ünnepünk alkalmából megemlékezés lesz a Millenniumi parkban. Kérjük, hogy az ünnepségen a résztvevők egy szál gyertyát vagy virágot helyezzenek el az emlékműnél.
Tisztelettel várjuk a község lakosságát!

Búcsúnapi Borászbál

Annavölgy és Sárisáp Kertbarátainak és Borbarátnőinek Egyesülete tisztelettel meghívja Önt és kedves Családját baráti körével együtt 2017. november 4-én, szombaton a Sárisápi Művelődési Házban 20 órától hajnal 4 óráig tartó BÚCSÚNAPI BORÁSZBÁLRA.

Polgármesteri Hivatal tájékoztatója

Sárisáp Településképi Arculati Kézikönyve (TAK) és Településképi Rendelete lakossági véleményezéseTájékoztatjuk községünk lakóit, valamennyi érintettet, hogy elkészült Sárisáp Településképi Arculati Kézikönyve (TAK) és a Településképi Rendelete lakossági véleményezésre.

Ez a két dokumentum segíti majd a község környezetének alakítását, valamint mintát ad a tervezett építkezésekhez.
Helyi rendeleti szintű megvalósításokat és kötelezettségeket fogalmaz meg a településképet befolyásoló változásokhoz, lakóhelyünk formálásához.
Kérjük az érdeklődőket, hogy szíveskedjenek eljönni a TAK bemutatóra és a rendelet tervezet ismertetésére, s javaslataikkal, észrevételeikkel segítsék azok véglegesítését.
A TAK és a Településképi Rendelet tervezete itt elérhető.
A véleményezési időszak 2017. október 10-től október 25-ig tart.
Véleményeiket megküldhetik a Polgármesteri Hivatal e-mail címére is: hivatal@sarisap.hu

Falugyűlés és közmeghallgatás

Az önkormányzat képviselő-testülete nevében tisztelettel meghívom Sárisáp község lakóit 2017. október 17-én (kedden) 17.00 órától a Sárisápi Bányász Művelődési Ház oszlopos termében rendezendő LAKOSSÁGI FÓRUMRA majd azt követően a 18.00 órakor kezdődő FALUGYŰLÉSRE és a falugyűlést követő KÖZMEGHALLGATÁSRA.

Meghívó tudományos ismeretterjesztő előadásra

A Magyarországi Szlovákok Kutatóintézete és a Sárisápi Szlovák Önkormányzat tisztelettel meghívja Önt A tudomány szemszögéből c. sorozat tudományos ismeretterjesztő előadására, és az azt követő beszélgetésre 2017. október 13-án (péntek) 17 órakor.
 

Témája:
Csehszlovákia és Magyarország közötti lakosságcsere 1946-48-ban „Hív az anyaföld!“ – a csehszlovák propaganda és a sárisápi szlovákok áttelepülése.

Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat

Sárisáp Község Önkormányzata csatlakozott a hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók, illetőleg felsőoktatási tanulmányokat kezdő fiatalok támogatására létrehozott BURSA HUNGARICA Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2018. évi fordulójához.

Részletes tájékoztató a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján vagy a www.emet.gov.hu honlapon.

Változik a gyermekrendelés időpontja

Szabadság miatt a gyermekrendelés 2017. október 4-étől 17-éig az alábbi időpontokban lesz.
Hétdő: 9:00-11:00 óráig,
kedd: 13:00-15:00 óráig,
szerda: 9:00-11:00 óráig,
csütörtök: 9:00-11:00 óráig,
péntek: 9:00-11:00 óráig.
Rendel: dr. Debreczeni András.

Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat

Sárisáp Község Önkormányzata csatlakozott a hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók, illetőleg felsőoktatási tanulmányokat kezdő fiatalok támogatására létrehozott BURSA HUNGARICA Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2017. évi fordulójához..

Részletes tájékoztató a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján vagy a www.emet.gov.hu honlapon.

Megemlékezés az 1956-os októberi forradalom és szabadságharc ünnepéről

Október 23-án, vasárnap, a 10.30 órai szentmisét követően kb. 11.30 órakor a nemzeti ünnepünk alkalmából megemlékezés lesz a Millenniumi parkban.
Kérjük, hogy az ünnepségen  résztvevők egy szál gyertyát vagy virágot helyezzenek el az emlékműnél.
Tisztelettel várjuk a község lakosságát!
Eső esetén a megemlékezést is a templomban tartjuk.

Nemzetiségi Folklór Délután és Sörfest

A Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. október 15-én FOLKLÓR DÉLUTÁNT és SÖR(F)ESTET rendez a Sárisápi Művelődési Házban.
Meghívó letöltése

Tanácsok az őszi-téli közlekedésre

Az őszi - téli hónapokban a közúti közlekedési balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem a megváltozott időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket. A legtöbb problémát többnyire a változó tapadó-képességgel rendelkező útburkolat, valamint a romló látási viszonyok okozzák.

Házhoz megyünk!

2015. október végétől országos vagyonvédelmi program indul. A program során minden megyében –így Komárom-Esztergom megyében is bűnmegelőzési szakemberek várják az érdeklődőket minden hónapban egy héten át a megye három településén.

Hírlevél letöltése

Községi zárlatot rendeltek el Tokodaltáró, Tokod, Annavölgy, Sárisáp, Csolnok, Dág, Kesztölc, Dorog teljes közigazgatási területén található méhészetekre

Az állategészségügyi hatóság bejelentési kötelezettsége alá tartozó, fertőző méhbetegedés miatt községi zárlatot rendelt el.
A községi zárlat kiterjed: tokodaltáró, tokod, annavölgy, sárisáp, csolnok, dág, kesztölc községekre és dorog városra. A községi zárlat elrendelésével egyidejűen valamennyi méhészet soron kívüli ellenőrzésére is sor kerül.
Dr. Sebő Tamás
járási főállatorvos

Janikovszky Éva emlékkiállítás

Kedves Barátunk!
Szeretettel meghívunk soron következő kiállításunkra a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeumának Rondella Galériájába. 
Janikovszky Éva Kossuth-díjas és József Attila-díjas író, költő, szerkesztő emlékkiállításának megnyitója 2015. október 29-én, este 6 órakor kezdődik. A kiállítást Paál Anikó nyitja meg. 

Elektronikai hulladék leadása

A Sárisáp és Környéke Körzeti Általános Iskola szervezésében 2015. november 21-én (szombaton) 9.00 – 12.00 között
elektronikai hulladék leadására lesz lehetőség az az iskola udvarán.

Változik a gyermekorvosi rendelés időpontja

Értesítjük a lakókat, hogy továbbképzés miatt a gyermekrendelőben 2015. november 3-án a délutáni rendelés délelőtt 8.00 - 10.00 óráig lesz megtartva. Rendel: dr. Maradi Attila.

Meghívó lakossági fórumra

A „Duna-Pilis-Gerecse” Vidékfejlesztési Egyesület 2008. évi megalakulása óta segíti a helyi vidékfejlesztést, az itt élők életének, mindennapjainak jobbá tételét.
Az első pályázati kiírások 2008-ban jelentek meg, amelyek kapcsán az egyesület aktív részvételével segítséget nyújt az önkormányzatoknak, civil szervezeteknek és vállalkozásoknak fejlesztési elképzeléseik, projektjeik megvalósításában.
Október végén két lakossági fórumot is tartanak, melyre tisztelettel várják az érdeklődőket. A fórumok meghívója innen tölthető le.
 

Leader pályázatok beadása 2013. szeptember 30-ig című lakossági fórum (2)

A „Duna-Pilis-Gerecse” Vidékfejlesztési Egyesület 2013. szeptember 16-án 10.00 órától a Sárisápi Polgármesteri Hivatal Tanácstermében tartja következő, Leader pályázatok beadása 2013.szeptember 30-ig című lakossági fórumát.

Megemlékezés az 1956-os októberi forradalom és szabadságharc ünnepéről

Október 23-án, pénteken, a 10.00 órai szentmisét követően kb. 10.45 órakor megemlékezési ünnepség lesz a Millenniumi parkban.
Kérjük, hogy az ünnepségen  résztvevők egy szál gyertyát vagy virágot helyezzenek el az emlékműnél.
Tisztelettel várjuk a község lakosságát!

Díj a nemzetiségek kultúrájáért

Megkezdődött a jelölés a „PRO CULTURA MINORITATUM HUNGARIAE” díjra. A Nemzeti Művelődési Intézet az évente odaítélt díjjal ismeri el a nemzetiségek kultúrájáért végzett odaadó munkát, tevékenységet.

               Bővebben

Védőnői felhívás

Maradi Georgina védőnő október 26-30-áig szabadságon lesz. A tanácsadás október 26-án elmarad.
Sürgős esetben a 06/30-640-2266-os telefonszámon hívható.

Bicske Dél-Dorog feszültség alá helyezés

Az EON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. Áramhálózati Üzem Tatabánya és Bicske Dél-Dorog 132 KV-os távvezeték kiépítését befejezte, annak üzembe és feszültség alá helyezését 2015. 10. 08. 08.00 órakor elvégzi.

Nemzetiségi Folklór Délután és Sörfest

A Német Nemzetiségi Önkormányzat 2015. október 17-én FOLKLÓR DÉLUTÁNT és SÖR(F)ESTET rendez a Sárisápi Művelődési Házban.

Meghívó letöltése

Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat

Sárisáp Község Önkormányzata csatlakozott a hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók, illetőleg felsőoktatási tanulmányokat kezdő fiatalok támogatására létrehozott BURSA HUNGARICA Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2016. évi fordulójához..

Részletes tájékoztató a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján vagy a www.emet.gov.hu honlapon.

Szüreti felvonulás és mulatság

Szeretettel meghívjuk a 2015. 10.16-án 17 órakor kezdődő Szüreti felvonulásra és Mulatságra a Sári Óvodába.

Plakát letöltése

 

Megnyílt az esztergomi kormányablak

Az esztergomi Okmányiroda Kormányablakká történő átalakítása befejeződött, és 2015. szeptember 28-ától (hétfő) 13 órától, már kibővített szolgáltatásokkal várja ügyfeleit, akik az alábbi nyitva tartás mellett intézhetik ügyeiket:

Országos ifjúsági közösségi pályázat

A Nemzeti Művelődési Intézet egyedülálló ifjúsági közösségi programot indított útjára 2014. október és 2015. március között. A „Leleményes hőseink” az általános és középiskolás tanulókból álló ifjúsági közösségek erejét teszi láthatóvá helyi településfejlesztésről való gondolkodás számára. A kezdeményezés helyi hősök felkutatására buzdítja a települések és városrészek azon fiataljait, akik érdeklődnek lakóhelyük történelme, értékei valamint aktuális folyamatai iránt, emellett motivációt éreznek az aktív cselekvésre is.

Véradás a Művelődési Házban

2014. november 10-én, hétfőn 11.00 - 16.00 óráig a Vöröskereszt Komárom-Esztergom Megyei Szervezete véradást tart a Művelődési Házban.

Kérik a véradókat, hogy a személyi igazolványt és a TAJ- kártyát feltétlenül hozzák magukkal!

 

Megemlékezés az 1956-os októberi forradalom és szabadságharc ünnepéről

Október 23-án, csütörtökön, a 10.00 órai szentmisét követően kb. 10.45 órakor megemlékezési ünnepség lesz a Millenniumi parkban.
Kérjük, hogy az ünnepségen  résztvevők egy szál gyertyát vagy virágot helyezzenek el az emlékműnél.
Tisztelettel várjuk a község lakosságát!

Október 23-ai hulladékszállítás

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a hulladék elszállítása az eredeti gyűjtési napon, 2014. október 23-án, (csütörtökön) lesz a község területén.

Pályázati felhívás az Inkubátorház helyiségeinek bérleti jogára

Sárisáp Község Önkormányzata nyilvános pályázatot hirdet az önkormányzat kizárólagos tulajdonát képező nem lakás céljára szolgáló helyiségek ingyenes bérleti jogának megszerzésére 5 évre.

Sárisáp Község Önkormányzatának alakuló ülése

Sárisáp Község Önkormányzatának Képviselő-testülete, Sárisáp Község Német Önkormányzata és Sárisáp Község Szlovák Önkormányzata 2014. október 21-én, kedden tartja alakuló ülését a polgármesteri hivatal tanácstermében.

Pályázat igazgatási ügyintéző munkakör betöltésére

A közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján a Sárisápi Polgármesteri Hivatal pályázatot hirdet Igazgatási ügyintéző munkakör betöltésére.

Pályázat kiírás letöltése

Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat

Sárisáp Község Önkormányzata csatlakozott a hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók, illetőleg felsőoktatási tanulmányokat kezdő fiatalok támogatására létrehozott BURSA HUNGARICA Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2015. évi fordulójához..

Részletes tájékoztató a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján vagy a www.emet.gov.hu honlapon.

Áramszünet

Az Eon Észak-dunáltúli Áramhálózati Zrt. folyamatos korszerűsítést hajt végre a hálózaton. A tervszerű beavatkozások biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezeték időszakos feszültség-mentesítése.
A szükséges munkálatok elvégzésének érdekében 2014. október 10-én (pénteken) 8.00-9.00 óráig és 14.00-15.00 óráig
Sárisápon a következő utcákban áramszünet lesz:

Előadások a drog- és alkoholfüggőségről

"Egészség-Völgy" Annavölgy programsorozat keretében november 9-én, 10 órai kezdettel az annavölgyi Kultúrotthonban előadásokat hallgathatnak meg a "Drog-és alkoholfogyasztás veszélyeiről" egy belgyógyász és egy pszichiáter szemszögéből. Vendég VV Évike, aki őszintén mesél problémáiról.

Falugyűlés és közmeghallgatás

Sárisáp Község Önkormányzata a Sárisápi Bányász Művelődési Ház

oszlopos termében 2013. november 15-én pénteken,

17.00 órától FALUGYŰLÉSSEL egybekötött KÖZMEGHALLGATÁST tart a falu lakóinak.

Tanácsok a kéménytüzek, a füstmérgezés és a szén-monoxid mérgezések elkerülésére

Megkezdődött a fűtési szezon, fennáll a veszélye a kéménytűznek, füst- és szén-monoxid-mérgezésnek. A gyakran tragikus kimenetelű események többsége kellő odafigyeléssel és felkészüléssel megelőzhető lenne.

Véradás Sárisápon

2013. november 14-én, csütörtökön 11.00 - 16.00 óráig a Vöröskereszt Komárom-Esztergom Megyei Szervezete véradást tart a Művelődési Házban.

Kérik a véradókat, hogy a személyi igazolványt és a TAJ- kártyát feltétlenül hozzák magukkal!

 

Megjelent a Hírmondó októberi száma

Megjelent a Hírmondó októberi száma, melyben többek között az alábbiakról olvashatunk: A háború borzalmai Sárisápon, Elismerés Sárisáp polgármesterének, Túra az Alacsony-Tátra gerincén, 60 éves évforduló, Sárisápi mesteremberek bemutatása, Hogyan lettem ásványgyűjtő?, Hulladékgazdálkodással kapcsolatos változások, EB Lengyelországban.

Sárisápi Hírmondó letöltése

 

Megemlékezés és gyertyagyújtás az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére

Október 23-án, szerdán, a 10.30 órai szentmisét követően kb.

11.15 órakor megemlékezési ünnepség lesz a Millenniumi parkban.

Kérjük, hogy az ünnepségen  résztvevők egy szál gyertyát vagy virágot

helyezzenek el az emlékműnél. Tisztelettel várjuk a község lakosságát!

Eső esetén a megemlékezést is a templomban tartjuk!
 

Helyi Esélyegyenlőségi Program

Összhangban az Egyenlő Bánásmódról és az Esélyegyenlőség Előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvény, a helyi esélyegyenlőségi programok elkészítésének szabályairól és az esélyegyenlőségi mentorokról szóló 321/2011. (XII. 27.) Korm. rendelet és a helyi esélyegyenlőségi program elkészítésének részletes szabályairól szóló 2/2012. (VI. 5.) EMMI rendelet rendelkezéseivel, Sárisáp Község Önkormányzata Esélyegyenlőségi Programban rögzíti az esélyegyenlőség érdekében szükséges feladatokat.
 

Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat

Sárisáp Község Önkormányzata csatlakozott a hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók, illetőleg felsőoktatási tanulmányokat kezdő fiatalok támogatására létrehozott BURSA HUNGARICA Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2014. évi fordulójához..

Részletes tájékoztató a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján vagy a www.emet.gov.hu honlapon.

Képviselő-testületi ülés

Sárisáp Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

2013. október 14-én, hétfőn 16.00 órakor tartja munkaterv szerinti

ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

Séta az egészségért

Szeretettel várunk minden egészségéért tenni akaró érdeklődőt
2013. október 13-án (vasárnap) 15.00 órakor a Polgármesteri Hivatal elől induló sétánkra. (Templom - Iskola köz -Öreg árok - Malom utca)
A rövid gyaloglás a Művelődési Házban vércukor- és vérnyomásméréssel ér véget.

A mellrák elleni küzdelem és a betegségek elleni összefogás jegyében sétáljunk együtt egészségünkért!
 
Sárisáp Község Önkormányzat Képviselő-testületének
Oktatási, Kulturális és Sportbizottsága

Változik a fogászati szakrendelés ideje

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy 2013. október 1-étől a fogászati ellátást dr. Faragó Erik fogorvos biztosítja.

Falugyűlés és közmeghallgatás

Sárisáp Község Önkormányzata a Sárisápi Bányász Művelődési Ház

oszlopos termében 2012. november 16-án pénteken,

17.00 órától FALUGYŰLÉSSEL egybekötött KÖZMEGHALLGATÁST tart a falu lakóinak.

Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat

Megváltozott a Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázat feltétele.
A hallgatóknak mostantól az EPER-Bursa rendszerben kell regisztrálni magukat. Részletes tájékoztató a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján, vagy a www.emet.gov.hu honlapon található.

Oszágos Fémipari Ipartestület felhívása

A kezdeményezésben a kiemelkedően tehetséges harminc év alatti magyar fiatalokat keressük. Azokat, akik kivételes adottságúak, szorgalmuk révén jövő formálói, meghatározó személyiségek lehetnek Magyarországon és a világban. Nincs műfajmegkötés, nincsenek kategóriák! Csak a tehetség számít!

Ami a Hírmondóból kimaradt

A Hírmondóból technikai okok miatt kimaradt Molnárné

Rozy receptválogatása és az Ízlések és pofonok rovat.

Pótoljuk ezt a hiányosságot és a két cikk a honlapunkról letölthető.

Molnárné Rozy receptválogatása

Ízlések és pofonok

 

Véradás a Művelődési Házban

2012. október 29-én, hétfőn 11.00 - 16.30 óráig a Vöröskereszt Komárom-Esztergom Megyei Szervezete véradást tart a Művelődési Házban.

Kérik a véradókat, hogy a személyi igazolványt és a TAJ- kártyát feltétlenül hozzák magukkal!

 

Megjelent a Hírmondó októberi száma

Megjelent a Hírmondó októberi száma, melyben többek között az alábbiakról olvashatunk: 40 éves a Pávakör, Három emberöltő -
Gurin Feri bácsi emlékére, a bányásztemető és emlékhely avatása, Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat Sárisápon, a kábeltelevízió fejlesztése, interjú Szabó Imrével a sárisápi Pálinkafőzde tulajdonosával és beszélgetés Tóth György virágkötő mesterrel.

 

Megemlékezés és gyertyagyújtás az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére

Október 23-án, kedden a 17.00 órai szentmisét követően kb.

18.00 órakor megemlékezési ünnepség lesz a Millenniumi parkban.

Kérjük, hogy az ünnepségen  résztvevők egy szál gyertyát vagy virágot

helyezzenek el az emlékműnél. Tisztelettel várjuk a község lakosságát!

Eső esetén a megemlékezést is a templomban tartjuk!
 

Energiaital. Vegyem, vagy ne vegyem???

Felgyorsult világunkban egyre többen fogyasztanak energiaitalokat fáradtságűzőként, aktivitásfokozóként. Ezeket a hatásokat emelik ki a különböző reklámok is. Nem szabad elfeledkezni azonban arról, hogy az energiaitalok koffeint, és más, a koffein hatását felerősítő összetevőket tartalmaznak.

A Pávakör jubileumi ünnepsége

Sárisáp Község Önkormányzata és a Sárisápi Szlovák Önkormányzat tisztelettel meghívja a Sárisápi Pávakör megalakulásának 40. évfordulójára rendezett jubileumi ünnepségére.

Az ünnepség helye és ideje: Sárisápi Bányász Művelődési Ház, 2012. október 13. (szombat) 17.00 óra.

 

Séta az egészségért

Szeretettel várunk minden egészségéért tenni akaró érdeklődőt
2012. október 14-én (vasárnap) 15.00 órakor a Polgármesteri Hivatal elől induló sétánkra. (Templom - Iskola köz -Öreg árok - Malom utca)
A rövid gyaloglás a Művelődési Házban vércukor- és vérnyomásméréssel ér véget.

A mellrák elleni küzdelem és a betegségek elleni összefogás jegyében sétáljunk együtt egészségünkért!
 
Sárisáp Község Önkormányzat Képviselő-testületének
Oktatási, Kulturális és Sportbizottsága

Képviselő-testületi ülés

Sárisáp Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

2012. október 15-én, hétfőn 16.00 órakor tartja

munkaterv szerinti ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

MÁV tájékoztatása menetrendváltozásról

Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2012. X. 1-jétől XII.8-áig pályaépítési munkák miatt az alábbi vonatok menetrendje változik. A vonatok helyett Esztergom - Pilisvörösvár között vonatpótló autóbuszok közlekednek, melyek menetrendjét sötétített háttérrel jelöljük.

Népszámlálási pótösszeírás

A népszámlálás során az összeírásból esetlegesen kimaradt személyek 2011. november 2-8. között jelentkezhetnek pótösszeírásra a Polgármesteri Hivatalban.  

Rendkívüli képviselő-testületi ülés

Sárisáp Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

2011. október 27-én, csütörtökön 16.00 órakor tartja rendkívüli ülését

a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

Rendkívüli képviselő-testületi ülés

Sárisáp Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

2011. október 27-én, csütörtökön 16.00 órakor tartja rendkívüli ülését

a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

Megemlékezés és gyertyagyújtás az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére

Október 23-án, vasárnap a 11.30 órai szentmisét követően kb.

12.30 órakor megemlékezési ünnepség lesz a Millenniumi parkban.

Az ünnepség végén a forradalom mártírjainak tiszteletére gyertyagyújtásra

és a kegyelet virágainak elhelyezésére kerül sor.

A szervezők tisztelettel várják a község lakosságát!

Mozdulj! Családi sportnap

Az általános iskola Szülői Közössége sok szeretettel hívja és várja a sportolni vágyó gyerekeket, családjaikat,
valamint minden kedves érdeklődőt 2011. október 22-én, szombaton 10.30-18.00 óráig az iskola sportcsarnokában, ill. jó idő esetén az iskolai sportpályán megrendezésre kerülő vidám sportnapra. 

Képviselő-testületi ülés

Sárisáp Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

2011. október 17-én, hétfőn 16.00 órakor tartja ülését

a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

Meghívó emlékműavató ünnepségre

Sárisáp Község Önkormányzata tisztelettel meghívja 2011. október 19-én 18.00 órakor a Millenniumi parkban tartandó emlékműavató ünnepségére. Az emlékművet felavatja és ünnepi beszédet mond: Schmitt Pál, köztársasági elnök. 

Dumaszínház Sárisápon

Október 21-én, pénteken 19.30 órakor a Dumaszínház látogat a Művelődési Házba.

Fellépők: Hajdú Balázs, Rekop György, Tóth Szabolcs.

Segítség banki és végrehajtási károsultaknak

A hitelválság miatt kialakult szociális helyzet miatt országosan több, mint 150 ezer család lakhatása van veszélyben és ennek többszöröse akik más egyéb problémák, közüzemi tartozások miatt végrehajtási eljárás alá esnek. A Banki és Végrehajtási Károsultak Fogyasztóvédelmi Egyesület az ő részükre nyújt segítséget és tanácsadást.

Őszi közlekedési tanácsok

Az őszi hónapokban a közúti közlekedési balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem a megváltozott időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket.
A legtöbb problémát többnyire a változó tapadóképességgel rendelkező útburkolat, valamint a romló látási viszonyok okozzák.

Sárisápon a Komámasszony, hol a stukker?

November 21-én, vasárnap este fél nyolckor színházi előadás lesz a Sárisápi Művelődési Házban. Görgey Gábor: Komámasszony, hol a stukker? című kétfelvonásos komédiáját láthatja a közönség a Turay Ida és a Soproni Petőfi Színház közös produkciójában.

Megalakult az új képviselő-testület

nagyobb képPénteken délután, a Polgármesteri Hivatal tanácstermében tartotta alakuló ülését községünk képviselő-testülete.
Az újra megválasztott Kollár károly polgármester és a hat képviselő: Bercsényi László, Dr. Maradi Attila, Huberné Kisgyőri Katalin, Keszthelyi Róbert, Ligetiné Vass Éva, Szekeres Tibor ünnepélyes keretek között vehette át a négy évre szóló megbízólevelet.


Megalakult az új képviselő-testület

nagyobb képPénteken délután, a Polgármesteri Hivatal tanácstermében tartotta alakuló ülését községünk képviselő-testülete.
Az újra megválasztott Kollár károly polgármester és a hat képviselő: Bercsényi László, Dr. Maradi Attila, Huberné Kisgyőri Katalin, Keszthelyi Róbert, Ligetiné Vass Éva, Szekeres Tibor ünnepélyes keretek között vehette át a négy évre szóló megbízólevelet.

Képviselő-testület alakuló ülése

Sárisáp Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

2010. október 15-én, pénteken 16 órakor tartja

alakuló ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

Önkormányzati választás eredményei

Sárisáp község polgármestere: Kollár Károly.

Képviselő-testület tagjai: Bercsényi László, Huberné Kisgyőri Katalin, Keszthelyi Róbert, Ligetiné Vass Éva, dr. Maradi Attila,
Szekeres Tibor. 

Labdarúgócsapat hírei

NB III. Duna-csoport - 10. forduló

PÉNZÜGYŐR SE - SÁRISÁP SIKÉR SE 2-0 (1-0)
B
udapest, 150 néző, vezette: Fenyvesi Sz.

Sárisáp-SIKÉR SE: Millner-Zsemberi (Pap 28. perc), Sováb, Győri, Molnár D., Simon, Galambka, Molnár I. (Pisont 59. perc), Szebeni, Vécsei (Mohácsi 71. perc), Szitó. Edző: Hegyi Csaba.
Gólszerzők: Hatos, Kerényi.

Gyermekek influenza elleni védőoltása

Az oltás ideje:
2009. október 27. kedd 13.00 ? 15.00,
október 28. szerda 13.00 ? 15.00,
október 29. csütörtök 13.00 - 15.00
a SÁRISÁPI GYERMEKRENDELŐBEN.

Történelmi emléktúra

Történelmi emléktúrát szervez október 22-én, jövő hét csütörtökön Sárisáp-Nyergesújfalu-Süttő vonalon az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére a Magyar Tartalékosok Szövetsége és a nyergesi Ady Endre Művelődési Központ.

Színház bérlet

A dorogi József Attila Művelődési Ház a Körúti Színház
három előadására invitálja közönségét.
2009. november 9. hétfő, 19 óra: Oli Peagen: Az ajándék gésa.
Vígjáték két felvonásban.
2010. február, Neil Simon: Mezítláb a parkban.
Vígjáték két felvonásban.
2010. március, Eisemann Mihály-Szilágyi László: Én és a kisöcsém.
Zenés bohózat két részben.