Sárisáp Község honlapja


Tisztelettel várjuk községünk lakóit 2017. június 4-én (vasárnap) 11.45-kor a Szabadság téri emléktáblához, hogy gyertyagyújtással és közös imával emlékezzünk a magyar hősökre, valamint a trianoni diktátum évfordulóján, az elcsatolt országrészek magyar lakóira.
 

45 év felett kétévente ingyenes emlő szűrővizsgálaton vehetnek részt a nők, de az emlő önvizsgálata sem elhanyagolható. Az emlő önvizsgálat életkortól független. Elvégzik havonta legalább egy alkalommal az emlő önvizsgálatot? Vajon megfelelően végzik?

Az Eon Észak-dunáltúli Áramhálózati Zrt. folyamatos korszerűsítést hajt végre a hálózaton. A tervszerű beavatkozások biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezeték időszakos feszültség-mentesítése, ezért 2017. június 14-én 8.30-16.00 óra között áramszünet lesz.
                                          Bővebben

Sárisáp Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017. május 29-én, hétfőn 16.00 órakor tartja munkaterv szerinti rendes ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

A Központi Statisztikai Hivatal Sárisáp település egy részén kötelező adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre, a korábbi évek gyakorlata szerint, június 1-jei eszmei időponttal. Az összeírók május 24-e és június 15-e között végzik a személyes adatfelvételt.

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Sárisáp Község Önkormányzata megkezdte a település területére vonatkozó Településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet elkészítését.
Észrevételeiket, javaslataikat ismertethetik a témában megrendezésre kerülő lakossági fórumon.  
Bővebb tájékoztatás

A 2016. augusztus 31-én, valamint a 2016. október 10-én elrendelt hatósági községi méhzárlatot feloldotta az Esztergomi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági Osztálya.
Határozat községi zárlat feloldásáról

2016 nyarára az Országgyűlés új törvényt alkotott a településkép védelméről. Ez a törvény feladatokat és lehetőséget biztosít az önkormányzatok számára a helyi településképi értékek védelmének érvényesülése érdekében. 
 
 
Értesítjük Önöket, hogy a törvényben foglaltak teljesítésére hozzáfogtunk elkészíteni Sárisáp Településképi Arculati Kézikönyvét.
Állítsuk össze együtt községünk épített és természeti értékeinek tárát! 
Bővebb tájékoztatás

2017. május 30-án, kedden 11.00 - 16.00 óráig a Vöröskereszt Komárom-Esztergom Megyei Szervezete véradást tart a Művelődési Házban.

Kérik a véradókat, hogy a személyi igazolványt, lakcímkártyát és a TAJ- kártyát feltétlenül hozzák magukkal!

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy változik a fogászati ellátás rendelési ideje. Rendel: dr. Székely Orsolya.
Új rendelési idő:
hétfőn: 9.00-12.00
kedden: 14:00-18.00
szerdán: 9.00-12.00
csütörtökön:14.30-17.30
pénteken: iskola fogászat
Telefon: 33/518-329.
Sürgősségi ellátás telefonos egyeztetés alapján.

 

 

A Fighting Kempo stílus sárisápi csapatának képviseletében Nagy Levente a 14. IKF Kempo Világbajnokságon Portugáliában, Albufeirában 25 ország versenyzői között a magyar válogatott tagjaként 1 arany- és 3 ezüstérmet szerzett.

A Sárisáp és Környéke Körzeti Általános Iskola szervezésében 2017. május 12-én (pénteken) 12.00 – 16.00 között
elektronikai hulladék leadására lesz lehetőség az az iskola udvarán.

Tisztelettel várjuk községünk lakóit 2016. június 4-én (szombaton)  11.45-kor a Szabadság téri emléktáblához, hogy gyertyagyújtással és  közös imával emlékezzünk a magyar hősökre, valamint a trianoni diktátum évfordulóján, az elcsatolt országrészek magyar lakóira.
 

A Sárisápi Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet titkársági-igazgatási ügyintéző munkakör betöltésére.

Az elmúlt évekhez hasonlóan Sárisáp Község Önkormányzata idén is megrendezi a játékos túrával egybekötött majális és gyermeknapot május 28-án, szombaton az Iskola udvarán.

Örömmel értesítjük kedves vásárlóinkat és minden érdeklődőt, hogy 2016. május 19-én (csütörtökön) 9 – 11 óráig a START KFT. üzletében (Fő utca 123.) COOP Olimpiai Buzdítás, gyűjtés lesz, Wichmann Tamás olimpikon részvételével.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Esztergomi Járási Hivatal dorogi Kormányablaka 2016. május 19-én (csütörtökön), esztergomi Kormányablaka pedig 2016. május 30-án (hétfőn) – az információs eszközök központi karbantartása miatt – zárva tart.

A Gerecse Natúrpark Bajótra tervezett látogatóközpontja a térség egyik legjelentősebb ökoturisztikai létesítménye lehet, amelynek nem csupán térségi, hanem országos szerepköre lenne. A látogatóközpont a Bajóthoz tartozó Péliföldszentkereszten, a Szalézi rend barokk kegytemploma és rendháza közvetlen közelében (attól mintegy 150 méterre) épülne fel. 

A 2015. október 14-én Tokodaltáró, Tokod, Annavölgy, Sárisáp, Csolnok, Dág, Kesztölc községek területére a a fertőző méhbetegség miatt elrendelt községi zárlat feloldásra került.

Határozat községi zárlat feloldásáról

Tudtad, hogy akár már az iskolai évek alatt is lehet megtakarításod a Magyar Államkincstárnál? Országos rajzpályázatot hirdet a Magyar Államkincstár, amelyen minden 6-14 év közötti gyermek részt vehet.

2016. május 18-án, szerdán 11.00 - 16.00 óráig a Vöröskereszt Komárom-Esztergom Megyei Szervezete véradást tart a Művelődési Házban.

Kérik a véradókat, hogy a személyi igazolványt és a TAJ- kártyát feltétlenül hozzák magukkal!

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a Sárisápi Köztemető sírhelymegváltási díjaival kapcsolatos nyilvántartást a LÉTHÉ Temetkezési Kft. vezeti.

A Dorogi Ipartestület 2015-ben is folytatja érdekképviseleti munkáját a vállalkozások segítése érdekében. Legújabb hírlevelében többek között a mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatásának lehetőségéről tájékozódhatunk.

Országos rajzpályázatot hirdet a Magyar Államkincstár, amelyen minden 6-14 év közötti gyermek részt vehet. 

Beküldési határidő: 2015. július 1.
Plakát letöltése

Mindannyiunk örömére május 17-én vasárnap Tárnoki Beatrix, a Téka együttes tagja, településünk szülötte színesítette énekével a szentmisét.

Értesítjük a lakókat, hogy továbbképzés miatt az alábbiak szerint változik a gyermekorvosi rendelés:
2015.  május 28 -án 14.00 - 16.00- ig, május 29-én 8.00-11.00-ig. Rendel: dr. Pásztor Tibor.
Június 4-én 14.00-16.00 óráig. Rendel: dr. Maradi Attila.

Sárisáp Község Önkormányzata és az Óvodai Szülő Közösség 2015. május 31-én (vasárnap) játékos túrával egybekötött majálist, gyermek és családi napot szervez az iskola udvarán.
 

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége dicséretben részesítette Sárisáp Község Vöröskereszt Alapszervezetét a Vöröskeresztért végzett munkájáért. Gratulálunk!
 

Sárisáp Község Önkormányzatának Képviselő-testülete
2015. május 18-án, hétfőn 16.00 órakor tartja ülését
a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

A  Comedium Corso Utcaszínház és Kortárs Művészeti Fesztivál (Esztergom - Kis-Duna sétány, május 23-25.) idén is a művészeti ágak képviselőinek legjavát vonultatja fel. Zene, tánc, színművészet, kortárs képzőművészet egyszerre van jelen az összművészeti fesztiválon.

Tájékoztatjuk a lakókat, hogy az Észak-dunántúli Vízmű Zrt. értesítése alapján a községben a helyi átalánydíjas felhasználási helyeken legkésőbb 2015. december 31-ig fogyasztásmérő berendezést kell elhelyezni.

 

A Sárisápi Német Nemzetiségi Önkormányzat várja a község apraját-nagyját
2015. május 08-án pénteken 17 órára a Művelődési Ház udvarába.

 

Május 1-jétől az alábbiak szerint változik a védőnői tanácsodások rendje Annavölgyön.
Várandós- és nővédelmi tanácsadás:
csütörtök 13.00 – 15.00.
Önálló védőnői gyermek- és ifjúsági tanácsadás:
csütörtök 12.00 – 13.00.

Házi gyermekorvos tanácsadása (Dr. Maradi Attila): csütörtök 12.00 – 13.00.
Védőnői tanácsadó: Szikoráné Burányi Rita, tel.: 0620/478-3925.

A Dorogi Ipartestület képzési programjának bővítését szeretné színessé tenni azokkal a témákkal, amik közérdeklődésre tarthat számot. Az egyik ilyen téma az „Alapfokú gombász tanfolyam”.
A bővebben után letölthető a részletes leírás a tanfolyam időtartamáról és tematikájáról

Az áprilisban megrendezett alsó tagozatos vers- és mesemondóverseny, a Költészet napja alkalmából megtartott felsős szavalóverseny és a lábatlani Aranyszarvas Hagyományőrző Íjász Szakosztály Vadász íjász versenyének eredményei a bővebben után olvashatók.
Bővebben

Tisztelettel várjuk községünk lakóit 2014. június 1-jén (vasárnap)  a 10.30 órakor kezdődő szentmisét követően, kb. 11.45-kor a Szabadság téri emléktáblához, hogy gyertyagyújtással és  közös imával emlékezzünk a magyar hősökre, valamint a trianoni diktátum évfordulóján, az elcsatolt országrészek magyar lakóira.
 

Az elmúlt évekhez hasonlóan Sárisáp Község Önkormányzata idén is megrendezi a játékos túrával egybekötött majális és gyermeknapot május 31-én szombaton a Művelődési Ház udvarában.

Sárisáp Község Önkormányzatának Képviselő-testülete
2014. május 19-én, hétfőn 16.00 órakor tartja
munkaterv szerinti ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

Az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. felhívja az ellátási területén lévő Ingatlantulajdonosokat a villamos hálózatok nyomvonalát és a biztonsági övezetet érintő bokrok, növényzet eltávolítására, illetve a fák gallyazásának elvégzésére.

A Polgármesteri Hivatal a 2014. május 10-ei (szombati)

munkanapon szabadság miatt zárva tart.

Szombaton a Kábeltévé ügyfélfogadása is szünetel. 

2014. május 14-én, szerdán 11.00 - 16.00 óráig a Vöröskereszt Komárom-Esztergom Megyei Szervezete véradást tart a Művelődési Házban.

Kérik a véradókat, hogy a személyi igazolványt és a TAJ- kártyát feltétlenül hozzák magukkal!

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan Sárisáp Község Önkormányzata idén is megrendezi a játékos túrával egybekötött juniálist és gyermeknapot június 8-án, szombaton a Fő téren.
AZ EGÉSZSÉGES CSALÁDÉRT COOP programsorozat keretében egész napos programokkal, 10.00 – 18.00 óráig várják az egészségtudatosság jegyében az érdeklődőket.

Tisztelettel várjuk községünk lakóit 2013. június 4-én (kedden)  a 18 órakor kezdődő szentmisét követően, kb. 19 órakor a Szabadság téri emléktáblához, hogy gyertyagyújtással és  közös imával emlékezzünk a magyar hősökre, valamint a trianoni diktátum évfordulóján, az elcsatolt országrészek magyar lakóira.
 

Az Esztergomi Járási Hivatal Járási Földhivatala tájékoztatása alapján értesítjük a földhasználókat, hogy a Földhivatal 2013. június 3-tól - július 31-éig külterületi földrészletek helyszíni ellenőrzését végzi a 0-val kezdődő termőterületeken.

Sárisáp Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

2013. május 13-án, hétfőn 16.00 órakor tartja munkaterv szerinti

ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

Az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. felhívja az ellátási területen élő Ingatlantulajdonosokat, Használókat, Kezelőket, Bérlőket - ideértve a természet- és növényvédelmi területek kezelőit, az erdészeteket, önkormányzatokat - a villamos hálózatok nyomvonalát és a biztonsági övezetet érintő, akár élő, akár elszáradt, gondozott vagy gondozatlan fák, bokrok, növényzet eltávolítására a fák gallyazásának elvégzésére.

A felhívás teljes tartalma letölthető a következő linken: E-ON Felhívás
 

Tisztelettel várjuk községünk lakóit 2012. június 3-án (vasárnap) 16 órakor a Szabadság téri emléktáblához, hogy gyertyagyújtással és  közös imával emlékezzünk a magyar hősökre, valamint a trianoni diktátum évfordulóján, az elcsatolt országrészek magyar lakóira.
 

Az elmúlt évekhez hasonlóan Sárisáp Község Önkormányzata idén is megrendezi a játékos túrával egybekötött juniálist és gyermeknapot június 2-án szombaton a Művelődési Ház udvarában.

Kattintson a képre a részletes programért!2012. május 25-27. Kultúrház és Könyvtár,

Tát, Móricz Zs. u. 2. 

A részletes programért kattintson a képre!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőségén 2012. június 01-től keddi napokon az ügyfélfogadás szünetel. 

A Vidékfejlesztési Minisztérium 2012 májusában társadalmi célú, lakossági felhívó kampányt indított, amely az osztatlan közös földtulajdonban levő termőföld tulajdonviszonyainak rendezését kívánja elősegíteni. 

Sárisáp Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

2012. május 14-én, hétfőn 16.00 órakor tartja ülését

a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

Idén Sárisápon került megrendezésre a VIII. Ister-Granum Eurorégiós Vándor-borverseny. A bormintákkal nevező borászok, illetve megbízott képviselőik április 17-én, kedden jöttek el Sárisápra - a Bányász Művelődési Házba -, hogy leadják a Vándor-borversenyre nagy gonddal és szakértelemmel elkészített boraikat. 

Ezúton tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Sárisáp területén az alábbi utcákban 2011. május 31-én este 10-től hajnal 4-ig  a vízszolgáltatás hálózatdiagnosztikai mérés miatt szünetel.
Hunyadi u., Köztársaság u., Zalka Máté u., Bartók B. u., Mező I. u., Hámán K. u., Fő u. Polgármesteri hivatal és a sportopálya közötti szakasza, Malom u., Diófa u., Arany J. u., Akácfa u., Május 1. sor és a -Paulin-major és Május 1 sort összekötő szakasz (ipartelep).

Megértésüket és türelmüket köszönjük:
az Önök vízszolgáltatója az ÉDV Zrt.

 

Egészségnap lesz a Művelődési Házban a ”megelőzés jegyében”, ahol a test általános állapotának felmérése történik műszeresen, azonnali kiértékeléssel. (kb. 20 perces fájdalommentes vizsgálat).

Körzeti Mazsorett és Tánctalálkozó lesz Sárisápon 2011. május 14-én, szombaton.
Programok:
12.30 – 13.00  UTCAI FELVONULÁS
            Szabadság tértől a Fő térig
13.00 – 18.00  SZÍNPADI FELLÉPÉSEK

Helyszín a Fő tér, eső estén a Sárisápi Művelődési Ház.

Mindenkit szeretettel vár a Kristály Mazsorett Csoport.
 

Bűnmegelőzési jelleggel, „profi” szakemberek segítségével lakossági fórumot, tájékoztatót szerveznek a település lakói számára. A résztvevők tanulságos információkhoz jutnak.

Az Észak-dunántúli Vízmű Zrt. értesítése alapján tájékoztatjuk az átalánydíjat fizető vízfogyasztókat, hogy  kedvezményes áron van lehetőségük az átalány megszűntetésére és vízmérő beépítésére.

A dorogi Szent Borbála Szakorvosi Rendelő május 2-án érkezett tájékoztatása szerint a dorogi szakrendelő 2011. május 2-a és 6-a között ZÁRVA lesz.

Sárisáp Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

2011. május 2-án, hétfőn 16.00 órakor tartja rendkívüli ülését

a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

Az E.ON Áramszolgáltató Zrt. 2010. május 31-ére (hétfőre)
8.00-14.00 óra között a község egész területére áramszünetet hirdetett meg.
Az áramszünet miatt a Polgármesteri Hivatal ezen a napon zárva tart.

Szombaton 3-0-as győzelmet aratott a Sárisáp Sikér Se
a Csepel FC otthonában az NB III. Duna-csoport 27. fordulójában.
A VI. Nyílt Megyei Mazsorett Versenyen május 16-án a Sárisápi Kristály Mazsorett Csoport junior csapata II. HELYEZÉST ért el.
Hazai pályán a Sárisáp Sikér Se 2:1-re kikapott vasárnap a
Környe Se csapatától az NB III. Duna-csoport 26. fordulójában.
Közbiztonsági hétvégét tartanak Esztergom-Kertvárosban a Repülőtéren,
ahol dr. Bencze József rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány és
Habsburg György a Magyar Vöröskereszt elnöke együttműködési
megállapodást ír alá a Rendőrség Országos Véradó napjáról,
melynek dátuma minden év február 11-e lesz,

Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagy emlékére.

Programfüzet letöltése