JÁTSSZUK A FILMEKET!

on .

10’s MOZI Nyergesújfalu, Kossuth L. u. 26.
Moziműsor április 6-tól május 6-ig

Földhaszonbérleti díjak kifizetése

on .

A 11-253000-141 kódszámú Csolnoki Földtulajdonosi Közösség közgyűlése egyhangúlag megszavazta a 2007. március 1-je és 2016. február 29-e között esedékessé vált haszonbérleti díjak kifizetését.

 

A hirdetmény tartalmazza a fenti kódszámú  terület haszonbérlettel érintett nagyságára vonatkozó földhaszonbérleti díjak kifizetésének helyét és idejét.
Hirdetmény letöltése

Álláspályázat pénzügyi-számviteli ügyintéző

on .

Sárisápi Polgármesteri Hivatal  a "Közszolgálati tisztviselőkről szóló" 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján a Sárisápi Polgármesteri Hivatal pályázatot hirdet pénzügyi-számviteli ügyintéző munkakör betöltésére.

Májusfa-állítás

on .

A Sárisápi Német Nemzetiségi Önkormányzat 2017. április 30-án vasárnap 13 órától a sárisápi Művelődési Ház udvarán újra májusfa-állításra invitál mindenkit, hogy a felállított látványosság méltón hirdethesse, mily szép ez a hagyomány.
 
 

Zöldhulladékok elszállítása

on .

Egyre nagyobb feladatot ró az önkormányzatra a zöldhulladékok elszállítása, ezért megkérem a község lakóit, hogy amennyiben lehetőségük van rá, akkor házilag komposztálják azokat, a lenyesett faágakat pedig a kijelölt napokon, hétfőn vagy pénteken égessék el.
 

Információk a Kék bálna jelenségről

on .

Megjelent a Bűnmegelőzési hírlevél 2017. április/2. száma, melyben fontos információkat olvashatunk a Kék bálna jelenségről.
Hírlevél letöltése

Ruhagyűjtés

on .

A Szent Imre Karitász Csoport a helyi Vöröskereszt Szervezettel együtt ismét RUHAGYŰJTÉST szervez a Karitász ruharaktárában (Sárisáp, Szabadság tér, a posta mögött).

 

Megváltozott a fogászati rendelés ideje

on .

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy 2016. április 1-jétől megváltozott a fogászati ellátás rendelési ideje.
Új rendelési idő:
Hétfő-szerda               8.00-11.00
kedd-csütörtök         14.00-19.00
péntek:                         13.00-18.00
Rendel: dr. Végh Róbert fogorvos, tel.: 33/518 – 329.
Sürgősségi ellátás a rendelési idő első órájában (hétfő, szerda, péntek 8 – 9 óra között, kedd, csütörtök 13 – 14 óra között).
Az utolsó időpont délelőtti rendelésen: 12:30 óráig, délutáni rendelésen: 17:30 óráig.

  (Dág)((8888

Megváltozik a kormányablakok ügyfélfogadási rendje

on .

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy 2016. május 1-jétől az Esztergomi Járási Hivatal illetékességi területén lévő kormányablakok és okmányiroda ügyfélfogadási ideje megváltozik.
 

Európai Védőoltási Hét

on .

Az Egészségügyi Világszervezet 2005-ben hirdette meg első alkalommal az Európai Védőoltási Hét programját, melyhez Magyarország is csatlakozott. Az április utolsó hetében ünnepelt immunizációs világhét célja, hogy elősegítse az oltások széles körű alkalmazását a betegségek megelőzésére, minden korosztályban.

Változik a gyermekorvosi rendelés

on .

A gyermekrendelés 2016. április 25-től május 31-éig az alábbiak szerint változik:
Hétfő, szerda, csütörtök, péntek: 8.00-10.00, kedden: 14.00-16.00.

Rendel: dr. Maradi Attila.

Májusfa állítás és kézműves nap

on .

Sok szeretettel meghívjuk Önöket 2016. április 30-án, szombaton 10.00 órától a Sárisápi Művelődési Ház udvarán megrendezendő MÁJUSFA ÁLLÍTÁSRA ÉS KÉZMŰVES NAPRA.
 
 

Képviselő-testületi ülés

on .

Sárisáp Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. április 18-án, hétfőn 16.00 órakor tartja munkaterv szerinti rendes ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

Felhívás a szabadtéri tűzesetek megelőzésével kapcsolatban

on .

Tájékoztatjuk a község lakosságát, hogy a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Esztergomi Katasztrófavédelmi Kirendeltsége figyelemfelhívást tett közzé a szabadtéri tűzesetek megelőzésével kapcsolatban, melyben a hatóság a tűzvédelmi előírások, valamint az égetési tilalomra vonatkozó rendelkezések fokozott betartására hívja fel a figyelmet.
A részletes tájékoztató itt letölthető.

Rajzpályázat

on .

A Szent Imre Karitász csoport 20. éves fennállásának ünnepére rajzpályázatot hirdet gyermekek részére „Mit jelent számomra a karitász?” címmel.
Milyen szeretetszolgálatot végez a helyi karitász csoport?

Lakossági felhívás

on .

Az elmúlt évek adatai alapján a 2015/2016. évi fűtési szezonban megnőtt a kéménytüzek száma a szilárdtüzelésű tüzelőberendezést használó lakóingatlanokban. Ennek fő oka a nem megfelelő tüzelőanyag használata és a kémények karbantartásának hiánya. 
 

Megyei vadászterületek kijelölése

on .

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal hivatalból ajánlásokat tesz közzé hirdetményi úton vadászterületek határára.

Részletes leírás a mellékelt ajánlásokban.

Magyar Termék Éve rendezvénysorozat

on .

A Nemzeti Művelődési Intézet és a Földművelésügyi Minisztérium Élelmiszer-feldolgozási Főosztálya a rendezvénysorozathoz keres a megyénkben termelői piacot szervező, vagy indítani tervezőket, illetve olyan megyei kézműveseket, akik az élelmiszerek csomagolásához készítenek kézműves termékeket.

Bővült a dorogi mentők eszközállománya

on .

Mentési eszközöket vásárolt a Baumit Kft. az Országos Mentőszolgálat dorogi állomásának mindkét autójába 234 ezer forint értékben. Két korszerű ujjcsipeszes pulzoximéterrel és két vérnyomásmérővel szerelték fel a mentőket, valamint egy-egy speciális táskát is kaptak.

Ingyenes emlőszűrés Tokodon

on .

Tájékoztatjuk mindazokat a hölgyeket, akik a sárisápi mammográfiás szűrővizsgálaton nem tudtak megjelenni, hogy az alábbi helyen és időpontokban még igénybe vehetik az ingyenes vizsgálatot:
 
 
Tokod (Lukácsi Máté Művelődési Ház) április 27 és április 30. között, fent megadott időpontokban 9 órától 15 óráig. 
A vizsgálatra vigyék magukkal a Sárisápra szóló behívólevelüket!
Érdeklődni lehet Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya szűrést koordináló munkatársánál, a 34-es körzet 512-724-es telefonszámon.

Ruhagyűjtés

on .

A Szent Imre Karitász Csoport a helyi Vöröskereszt Szervezettel együtt ismét RUHAGYŰJTÉST szervez a Karitász ruharaktárában (Sárisáp, Szabadság tér, a posta mögött).

 

Gróf Sándor Móric Emléktúra

on .

A KEM SZÖSZ Természetbarát Szövetség, Bajna Község Önkormányzata és a Bajnai Természetjárók 2015. május 2-án megrendezik az első Gróf Sándor Móric Emléktúrát.
                                                              A plakát letöltése

 

Tájékoztatás az Esztergomi Járási Hivatal szervezeti átalakulásáról

on .

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Esztergomi Járási Hivatalának szervezeti felépítése 2015. április 1. napjától megváltozott. A szervezeti átalakulás következtében a korábbi szakigazgatási szervek a járási hivatal osztályaiként működnek tovább.
                                                                                                        A tájékoztató letöltése

Képviselő-testületi ülés

on .

Sárisáp Község Önkormányzatának Képviselő-testülete
2015. április 27-én, hétfőn 16.00 órakor tartja
munkaterv szerinti ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

Csütörtökön elmarad az orvosi rendelés

on .

2015. április 23-án (csütörtökön) a felnőtt- és a gyermekorvosi rendelés továbbképzés miatt elmarad. Központi ügyelet: Dorog, Kossuth Lajos utca 6.

Az ügyelet reggel 8 órától másnap reggel 8 óráig  a 441-008-as telefonszámon hívható.

Véradás a Művelődési Házban

on .

2015. május 4-én, hétfőn 11.00 - 16.00 óráig a Vöröskereszt Komárom-Esztergom Megyei Szervezete véradást tart a Művelődési Házban.

Kérik a véradókat, hogy a személyi igazolványt és a TAJ- kártyát feltétlenül hozzák magukkal!

 

Ingyenes emlőszűrés

on .

Sárisápon 2015. április 17-én (pénteken), április 20-án (hétfőn), április 21-én (kedden) és április 22-én (szerdán) 9 órától 15:30-ig vehető igénybe a vizsgálat. Helye: Malom utca 1. ( mozgó állomás – autóbusz). Vizsgálattal érintettek: Sárisápon állandó lakcímmel rendelkező, értesítést kapott 45-65 év közötti nők.

Pályázat óvodavezető állás betöltésére

on .

Csolnok és Környéke Körzeti Óvoda pályázatot hirdet CSKKE Óvoda-Bölcsőde Sári Tagóvoda szlovák nemzetiségi óvodapedagógus munkakör betöltésére.  Csolnok és Környéke Körzeti Óvoda pályázatot hirdet CSKKE Óvoda-Bölcsőde Sári Tagóvoda szlovák nemzetiségi óvodapedagógus munkakör betöltésére. Sárisáp Község Önkormányzata "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Sári  Óvoda óvodavezető (magasabb vezető) munkakör betöltésére. 

Pályázat óvodapedagógus állás betöltésére (3)

on .

Csolnok és Környéke Körzeti Óvoda pályázatot hirdet CSKKE Óvoda-Bölcsőde Sári Tagóvoda szlovák nemzetiségi óvodapedagógus munkakör betöltésére.  Csolnok és Környéke Körzeti Óvoda pályázatot hirdet CSKKE Óvoda-Bölcsőde Sári Tagóvoda szlovák nemzetiségi óvodapedagógus munkakör betöltésére. A Csolnok és Környéke Körzeti Óvoda pályázatot hirdet a CSKKE Óvoda-Bölcsőde Sári Tagóvoda szlovák nemzetiségi óvodapedagógus munkakör betöltésére. 

Változik a gyógyszertár nyitvatartási ideje

on .

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy változik a gyógyszertár nyitvatartási ideje. Az új nyitva tartás a következőképpen alakul: hétfő, kedd, szerda 7:40-től 16:00-ig, csütörtök 7:40-től 17:00-ig, péntek: 7:40-től 15:00-ig.

Ünnepek alatt is változatlan a szemétszállítás

on .

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a kommunális hulladék elszállítása az eredeti gyűjtési napon, 2014. május 1-jén, (csütörtökön) lesz a község területén.
 

Meghívó "Hazaváró" -"315 éve a Pilisben" című rendezvénysorozatra

on .

Piliscsév Önkormányzatának Képviselő Testülete és Szlovák Önkormányzata elhatározta, hogy idén, a „315 éve a Pilisben” című rendezvénysorozat keretében 2014. június 28-án újra megszervezi a Piliscsévről elszármazott, más településeken élő cséviek baráti találkozóját, „Hazaváró” címmel.

Helyesbítés

on .

A Sárisápi Hírmondó legutóbbi száma 8. oldalán „Hogyan kezdődött” című cikkből sajnálatos módon kimaradt a zenész neve, akit ifj. Bordás Zoltánnak hívnak. Reményeink szerint a cikkben szereplő fotó alapján sokan felismerték őt.
Ezúton kérünk elnézést Tőle és az Olvasóktól a hiányosságért. 
Szerkesztők
 

Magyar-Szlovák nyugdíjtanácsadó nap

on .

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság és a Szlovák Társadalombiztosítási Intézet „Sociálna Poistovna – ústredie” a nemzetközi nyugdíjszakmai együttműködés keretében Magyar - Szlovák Nyugdíjtanácsadó Napot tart 2014. május 6-án Komáromban. A szervezők a rendezvényt azoknak ajánlják, akik Magyarországon és Szlovákiában is dolgoztak, vállalkozóként illetve egyéb jogcím alapján szereztek/szereznek magyar- és szlovák nyugdíjjogosultságot.

Fogászati szakrendelés Sárisápon

on .

Fogászati szakrendelés a sárisápi rendelőben 2014. május 5-étől a következő időpontokban lesz.
Hétfőnként: 8.00 - 13.00, rendel: dr. Lieber Róbert.
Keddenként: 8.00 - 13.00, rendel: dr. Major Ildikó.
Szerdánként: 11.00 - 16.00, rendel: dr. Holéczy Zsuzsa.

Képviselő-testületi ülés

on .

Sárisáp Község Önkormányzatának Képviselő-testülete
2014. április 14-én, hétfőn 16.00 órakor tartja
munkaterv szerinti ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

Fogászati szakrendelés szünetel

on .

A fogászati szakrendelés 2014. március 31-étől

április 14-éig SZÜNETEL.

Sürgősségi ellátás Bajna, Vértes u.2.


Hétfőn: 9.00 - 12.00,
kedden: 14.00 - 17.00,
szerdán: 10.00 - 12.00,
csütörtökön 13.00 - 17.00,
pénteken: 9.00 - 12.00.

Rendel: dr. Major Ildikó, tel.: 33/447-170.   (Dág)((8888

Kedvezményes lehetőség vízmérő beépítésére

on .

Az Észak-dunántúli Vízmű Zrt. értesítése alapján tájékoztatjuk az átalánydíjat fizető vízfogyasztókat, hogy  kedvezményes áron van lehetőségük az átalány megszűntetésére és vízmérő beépítésére.

Lélekápolás és tehetséggondozás már az óvodában

on .

Gyerek-szülő-óvodapedagógus kapcsolatra épülő, a gyermeki értékeket, személyiséget erősítő óvodafejlesztési program indul több kistelepülésen. A Csolnok és Környéke Közoktatási Intézményfenntartó Társulás 100 százalékos, több mint 66 millió forintos támogatást nyert erre a Magyar Államtól és az Európai Uniótól.

Változik a fogászati szakrendelés ideje

on .

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy 2013. május 2-ától (csütörtök) változik a fogászati ellátás rendelési ideje.
Új rendelési idő:
Hétfő:                   15.00-19.00
kedd:                      8.00-12.00
szerda -csütörtök:    8.00-12.00
péntek:                  15.00-18.00
 
Rendel: dr. Major Ildikó.
 

  (Dág)((8888

Európai Védőoltási Hét

on .

A védőoltások évente milliók életét mentik meg – többek között erre hívja fel a figyelmet az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Európai Regionális Irodája által meghirdetett Európai Védőoltási Hét (2013.04.22.-2013.04.28.). 

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság országos digitális átállásról szóló hirdetménye

on .

A televíziózás világszerte folyamatosan fejlődik, minősége egyre jobb lesz. Az analógról a digitális földfelszíni műsorszórásra való átállás Magyarországon is megvalósul még az idei – 2013. – évben. Ez azt jelenti, hogy az átállás időpontjától hazánkban kizárólag a digitálisan sugárzott adások lesznek majd elérhetőek...

 

Fogászati szakrendelés szünetel

on .

A fogászati szakrendelés betegség miatt  2013. április 24-én és 25-én (szerdán és csütörtökön) SZÜNETEL.

Sürgősségi ellátás Dágon. Szerdán: 14.00-17.00 és
csütörtökön 8.00-11.00 óráig.

Rendel: dr. Ivancsó Borbála 33/480-060.   (Dág)((8888

Sárisápi Kempo Karate Klub hírei

on .

Százhalombattán került megrendezésre 2013. 04.05-07-ig a XI. Juhász Ferenc emlékverseny nyílt Kempo Világkupa. A 13 ország több mint 350 versenyzőjét felvonultató eseményen a Sárisápi Kempo Karate Klubot két versenyző képviselte.

Véradás a Művelődési Házban

on .

2013. május 2-án, csütörtökön 11.00 - 16.00 óráig a Vöröskereszt Komárom-Esztergom Megyei Szervezete véradást tart a Művelődési Házban.

Kérik a véradókat, hogy a személyi igazolványt és a TAJ- kártyát feltétlenül hozzák magukkal!

 

Vállalkozni kívánó, vállalkozást indító Fiatal!

on .

A TÁMOP-2.3.6.B-12/1 Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása című pályázati kiírás 18 és 35 év közötti fiatalok vállalkozásainak indítását támogatja 3 millió forintos vissza nem térítendő összeggel.
 

Képviselő-testületi ülés

on .

Sárisáp Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

2013. április 15-én, hétfőn 16.00 órakor tartja munkaterv szerinti

ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

Pályázat jegyzői állás betöltésére

on .

Sárisápi Polgármesteri Hivatal  a "Köztisztviselők jogállásáról szóló" 1992. évi XXIII. törvény 10. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Sárisápi Polgármesteri Hivatal jegyző munkakör betöltésére.

Kedvezményes vízmérő beépítése

on .

Az Észak-dunántúli Vízmű Zrt. értesítése alapján tájékoztatjuk az átalánydíjat fizető vízfogyasztókat, hogy kedvezményes áron van lehetőségük az átalány megszűntetésére és vízmérő beépítésére.

Éves kéményellenőrzés

on .

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy az éves kémény ellenőrzést és

tisztítást, valamint az éves szolgáltatási díjbeszedést

2012. április 27-étől végzi a Komárom-Esztergom Megyei

Kéményseprő ésTüzeléstechnikai KFT a község egész területén.

Rendkívüli képviselő-testületi ülés

on .

Sárisáp Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

2012. április 26-án, csütörtökön 15.30 órakor tartja rendkívüli ülését

a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

Képviselő-testületi ülés

on .

Sárisáp Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

2012. április 16-án, hétfőn 16.00 órakor tartja ülését

a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

Bűnmegelőzési hírlevél - Biztonságos bankkártya használat

on .

 Manapság teljesen természetes, hogy fizetéshez, készpénz felvételhez bankkártyát használunk.  Sokan azonban nem vigyáznak eléggé a bankkártyájukra, pedig ha a következő kép lebegne a szemük előtt, biztosan rádöbbennének arra, hogy valójában egy illetéktelen a PIN kód és a bankkártya birtokában az összes pénzük felett rendelkezni tud.

  

Képviselő-testületi ülés

on .

Sárisáp Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

2011. április 18-án, hétfőn 16.00 órakor tartja ülését

a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

Éves kéményellenőrzés

on .

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy az éves kémény ellenőrzést és

tisztítást, valamint az éves szolgáltatási díjbeszedést

2011. április 11-től végzi a Komárom-Esztergom Megyei

Kéményseprő ésTüzeléstechnikai KFT a község egész területén.

Pályázati kiírás - Csolnok és Környéke Körzeti Általános Iskola Sárisápi Tagiskola- vezetői álláshelyre

on .

Csolnok és Környéke Körzeti Általános Iskola a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Csolnok és Környéke Körzeti Általános Iskola Sárisápi Tagiskola
Tagintézmény-vezető (magasabb vezető) beosztás ellátására.

A Reál Hungária Élelmiszer Kft. felhívása

on .

A Reál Hungária Élelmiszer Kft. tájékoztatja kedves vásárlóit, hogy a Reál márkatermékek minőségellenőrzése során kiderült, hogy két termék, a Pick Szeged Zrt. által gyártott ?Reál Párizsi szeletelt 150g? és ?Reál Sonka szeletelt 100g? Listeria Monocytogenes fertőzöttsége az előírt határ feletti, így a két termék fogyasztása az egészségre ártalmas lehet.

A Pávakör sikeres bemutatkozása a bányászkórusok találkozóján

on .

Április 10-én negyedik alkalommal csendültek fel bányászdalok, bányász hagyományokat életben tartó együttesek produkciói Tatabányán a Kertvárosi Bányász Művelődési Otthonban.

Választási eredmények

on .

VálasztásKözségünkben az Országgyűlési Képviselő Választás első fordulóján, április 11-én 1349 fő, azaz a választásra jogosultak 58,37%-a adta le voksát. A választókerületben a választás érvényes, de eredménytelen volt, ezért április 25-én második fordulót kell tartani, amikor az egyéni jelöltekre lehet majd szavazni.
Választási eredmények 1-3. szavazókörök szerint.
   

Újabb vereség

on .

Vasárnap az NB III. labdarúgó-bajnokság 23. fordulóján,
hazai pályán 3:0-ra kapott ki Sárisáp a Siófoktól.

Vereség a Pénzügyőr ellen

on .

Szombaton az NB III. labdarúgó-bajnokság 21. fordulóján 2:0-as vereséget szenvedett Sárisáp csapata a Pénzügyőr ellen.

Sárisáp falinaptár

on .

Községünk fotóit tartalmazó falinaptár fél áron,
490 Ft-ért vásárolható a Start KFT.-ben
(Sárisáp, Fő u. 123.) és a Polgármesteri Hivatalban.

Képviselő-testületi ülés

on .

Sárisáp Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. április 20-án, hétfőn 16.00 órakor tartja ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

Annavölgy és Sárisáp Kertbarátainak és Borbarátnőinek Egyesülete felhívása

on .


Egyesületünk 2010-ben jeles évfordulót ünnepel. Ekkor lesz Sárisápon 25 éves a szervezett borászkodás. Hogy - elődeinkre is emlékezve - méltóan ünnepeljük meg a kerek évfordulót, szeretnénk egy olyan anyagot összegyűjteni Önöktől, amely megteremtené egy állandó kiállítás létrehozásának lehetőségét.