Sárisáp Község honlapja


A hulladékszállítási ügyintézéshez szükséges hatályos nyomtatványok letölthetőek: http://kommunaljunk.hu/dokumentumtar/
A változásbejelentésekhez szükséges dokumentumok listája

2017 november elején a hulladékszállítás változatlan rend szerint történik!
A szállítás irodája november 1-3-ig zárva tart.

Sárisáp Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017. október 30-án, hétfőn 16.00 órakor tartja munkaterv szerinti rendes ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

A gyermekrendelés 2017. október 26-tól 27-éig az alábbiak szerint változik:
csütörtökön: 13.00-15.00 óráig, pénteken: 8.00-10.00-ig lesz rendelés.

Rendel: dr. Maradi Attila.

Október 23-án, hétfőn 17.00 óratól a 18:00 órai szentmisét megelőzően nemzeti ünnepünk alkalmából megemlékezés lesz a Millenniumi parkban. Kérjük, hogy az ünnepségen a résztvevők egy szál gyertyát vagy virágot helyezzenek el az emlékműnél.
Tisztelettel várjuk a község lakosságát!

Annavölgy és Sárisáp Kertbarátainak és Borbarátnőinek Egyesülete tisztelettel meghívja Önt és kedves Családját baráti körével együtt 2017. november 4-én, szombaton a Sárisápi Művelődési Házban 20 órától hajnal 4 óráig tartó BÚCSÚNAPI BORÁSZBÁLRA.

Sárisáp Településképi Arculati Kézikönyve (TAK) és Településképi Rendelete lakossági véleményezéseTájékoztatjuk községünk lakóit, valamennyi érintettet, hogy elkészült Sárisáp Településképi Arculati Kézikönyve (TAK) és a Településképi Rendelete lakossági véleményezésre.

Ez a két dokumentum segíti majd a község környezetének alakítását, valamint mintát ad a tervezett építkezésekhez.
Helyi rendeleti szintű megvalósításokat és kötelezettségeket fogalmaz meg a településképet befolyásoló változásokhoz, lakóhelyünk formálásához.
Kérjük az érdeklődőket, hogy szíveskedjenek eljönni a TAK bemutatóra és a rendelet tervezet ismertetésére, s javaslataikkal, észrevételeikkel segítsék azok véglegesítését.
A TAK és a Településképi Rendelet tervezete itt elérhető.
A véleményezési időszak 2017. október 10-től október 25-ig tart.
Véleményeiket megküldhetik a Polgármesteri Hivatal e-mail címére is: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az önkormányzat képviselő-testülete nevében tisztelettel meghívom Sárisáp község lakóit 2017. október 17-én (kedden) 17.00 órától a Sárisápi Bányász Művelődési Ház oszlopos termében rendezendő LAKOSSÁGI FÓRUMRA majd azt követően a 18.00 órakor kezdődő FALUGYŰLÉSRE és a falugyűlést követő KÖZMEGHALLGATÁSRA.

A Magyarországi Szlovákok Kutatóintézete és a Sárisápi Szlovák Önkormányzat tisztelettel meghívja Önt A tudomány szemszögéből c. sorozat tudományos ismeretterjesztő előadására, és az azt követő beszélgetésre 2017. október 13-án (péntek) 17 órakor.
 

Témája:
Csehszlovákia és Magyarország közötti lakosságcsere 1946-48-ban „Hív az anyaföld!“ – a csehszlovák propaganda és a sárisápi szlovákok áttelepülése.

Sárisáp Község Önkormányzata csatlakozott a hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók, illetőleg felsőoktatási tanulmányokat kezdő fiatalok támogatására létrehozott BURSA HUNGARICA Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2018. évi fordulójához.

Részletes tájékoztató a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján vagy a www.emet.gov.hu honlapon.

Szabadság miatt a gyermekrendelés 2017. október 4-étől 17-éig az alábbi időpontokban lesz.
Hétdő: 9:00-11:00 óráig,
kedd: 13:00-15:00 óráig,
szerda: 9:00-11:00 óráig,
csütörtök: 9:00-11:00 óráig,
péntek: 9:00-11:00 óráig.
Rendel: dr. Debreczeni András.