Vízhiány Sárisápon

on .

2018.01. 31-én, szerdán 8:00-14:00 óra közötti időszakban csomópont felújítás miatt vízhiány lesz a következő utcákban:
Fő u. 143. sz.-tól a Dág felé eső utca szakasz mindkét oldalán, Hunyadi u. 76. sz.-tól a Dág felé eső utca szakasz mindkét oldalán, Zrínyi u., Árpád u., Mező u., Köztársaság u., Molnárrét u., Bartók u., Nádas köz utcákban.
Kérjük szíves megértésüket: ÉDV Zrt.

Magyar Kultúra Napja

on .

A magyar kultúra napja alkalmából 2018. január 26-án, pénteken 17:00 órakor a Művelődési Ház oszlopos termében a sárisápi általános iskola diákjai  
ünnepi műsort adnak elő.
Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Képviselő-testületi ülés

on .

Sárisáp Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2018. január 29-én, hétfőn 16.00 órakor tartja munkaterv szerinti rendes ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

Elektronikai hulladék leadása

on .

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Tavaszi Hérics Gyermekalapítvány szervezésében 2018. február 10-én (szombaton) 8.00 – 11.00 között elektronikai hulladék leadására lesz lehetőség az az iskola udvarán.

Megemlékezés a bányaszerencsétlenségben elhunyt bányászokról

on .

2018. január 20-án, szombaton 15.00 órakor a sárisápi bányász temetőben emlékezünk az 1947. január 20-ai bányaszerencsétlenségben elhunyt hős bányászokra. Az ünnepi megemlékezés keretében koszorúzást tartunk és meggyújtjuk a kegyelet gyertyáit.

Megemlékezés a doni csata hőseiről

on .

2018. január 14-én, vasárnap 11.00 órakor a sárisápi templomban szentmisét tartunk a doni csata magyar hősi halottainak emlékére.
A misét követően kb. 11.45 órakor a Fő téren a II. világháborús emlékműnél megemlékezés keretében meggyújtjuk a kegyelet gyertyáit és elhelyezzük az emlékezés virágait.
 

Változások az áldozatsegítésben

on .

A kormányhivatalokban történt változások miatt az áldozatsegítés rendszere is változott. 2017. január 1-től a bűncselekmények és a tulajdon elleni szabálysértések áldozatai a járási hivatalokban dolgozó áldozatsegítő munkatársakhoz fordulhatnak.

Hírlevél letöltése

 

Növényvédős szakmai rendezvény

on .

Annavölgy és Sárisáp Kertbarátainak és Borbarátnőinek Egyesülete tisztelettel meghív minden érdeklődőt  a projektoros vetítésű növényvédős szakmai rendezvényére.
Helyszín: Sárisápi Művelődési Ház, Malom u. 3.
Időpont: 2017. február 6-án (hétfőn) 17.00.

Pálinka- és borverseny a Művelődési Házban

on .

A 32. Sárisápi Nyílt Borverseny és az 5. Sárisápi Nyílt Pálinka- és Párlatverseny ünnepélyes eredmény-hirdetésére március 4-én, szombaton 17.00 órakor kerül sor. A mintákat leadni és nevezni február 21-én 9-18 óra között a verseny helyszínén, a Sárisápi Művelődési Házban lehet.
Bővebb információ a borversenyről.
Bővebb információ a pálinkaversenyről.

VI. Ligeti Ferenc öregfiúk labdarúgó emléktorna

on .

A Sárisápi Bányász Sportegyesület labdarúgó szakosztálya 2017. január 21-én, 13.00 órától rendezi a hagyományos Ligeti Emléktornát, melyre meghívják környékünk településeinek illetve a szlovákiai testvértelepülés, Handlová városának öregfiú csapatait. Az esemény helyszíne az általános iskola sportcsarnoka.

Elmaradt kommunális hulladékszállítás és fenyőfa begyűjtés időpont áthelyezése

on .

A kommunális hulladékokat a mai napon járatunk nem tudta begyűjteni. Az átrakó állomás a hulladékokat nem tudta fogadni, mert a hajnali időjárásban a konténert szállító gépjárművek elakadtak. Járatunk a jövőheti szállítás alkalmával a kihelyezett hulladékokat (bármilyen zsákban) elszállítja.

Megemlékezés a bányaszerencsétlenségben elhunyt bányászokról

on .

2017. január 20-án, pénteken 15.00 órakor a sárisápi bányász temetőben emlékezünk az 1947. január 20-ai bányaszerencsétlenségben elhunyt hős bányászokra. Az ünnepi megemlékezés keretében koszorúzást tartunk és meggyújtjuk a kegyelet gyertyáit.

Megemlékezés a doni csata hőseiről

on .

2017. január 15-én, vasárnap 11.00 órakor a sárisápi templomban szentmisét tartunk a doni csata magyar hősi halottainak emlékére.
A misét követően kb. 11.50 órakor a Fő téren a II. világháborús emlékműnél megemlékezés keretében meggyújtjuk a kegyelet gyertyáit és elhelyezzük az emlékezés virágait.
 

Változik a gyermekrendelés időpontja

on .

A gyermekrendelés 2017. január 11-étől január 16-áig az alábbi időpontokban lesz.
Január 11. szerda: 9:00-11:00 óráig.
Render: dr. Pásztor Tibor.

Január 12. csütörtök: 11:30--13:00 óráig,
január 13. péntek: 11:30-13:00 óráig,
január 16. hétfő: 12:00-13:30 óráig.
Rendel: dr. szélinger Eszter.

NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának hirdetménye

on .

A magánszemélyek bevallási kötelezettségének egyszerűsítése érdekében az idei évtől egy új nyilatkozattételi lehetőséget vezetett be az adózás rendjéről szóló törvény.
A lehetőséggel azok a magánszemélyek élhetnek, akik a nyilatkozattétel időpontjában munkáltatóval nem rendelkeznek, és megfelelnek a törvényi feltételeknek.

Támogassa adója 1 százalékával!

on .

Adója egy százalékával idén is támogathatja a községünkben működő alapítványokat és egyesületeket. Kérjük, segítse munkájukat!
Sárisáp Községért Közalapítvány
Adószáma: 18607633-1-11.
„A sárisápi gyermekek jövőjéért” alapítvány
Adószáma: 18606704-1-11.
Sárisáp-Annavölgy Polgárőr Egyesület
Adószáma: 18604173-1-11.
Annavölgy és Sárisáp Kertbarátainak és Borbarátnőinek Egyesülete
Adószáma: 18615647-1-11.

Támogassa adója 1 százalékával!

on .

Annavölgy és Sárisáp Kertbarátainak és Borbarátnőinek Egyesülete felkéri a község lakosságát és tagjait, hogy a 2015. évi SZJA 1 %-ával támogassák az egyesület 2016. évi munkáját.

Magyar Kultúra Napja

on .

Sárisáp Község Önkormányzata tisztelettel meghívja a község lakosságát 2016. január 29-én (pénteken) 17.00 órakor a Művelődési Ház olvasótermében rendezendő Benkő Péter és Kurkó József előadóművészek „A magyarok a Kárpát-medencében” című műsorára.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Változik a gyermekorvosi rendelés

on .

2016. január 26-án, kedden a gyermekorvosi rendelés 8:00-11.00 óráig lesz.

Rendel: dr. Maradi Attila.

V. Ligeti Ferenc öregfiúk labdarúgó emléktorna

on .

A Sárisápi Bányász Sportegyesület labdarúgó szakosztálya 2016. január 30-án, 13.00 órától rendezi a hagyományos Ligeti Emléktornát, melyre meghívják környékünk településeinek illetve a szlovákiai testvértelepülés, Handlová városának öregfiú csapatait. Az esemény helyszíne az általános iskola sportcsarnoka.

Képviselő-testületi ülés

on .

Sárisáp Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. január 28-án, csütörtökön 16.00 órakor tartja munkaterv szerinti rendes ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

Pálinka- és borverseny a Művelődési Házban

on .

Dr. Urbán András emlékére és tiszteletére rendezett 2016. évi 31. Sárisápi Nyílt Borverseny és a 4. Sárisápi Nyílt Pálinka- és Párlatverseny ünnepélyes eredmény-hirdetésére március 5-én, szombaton 17.00 órakor kerül sor. A mintákat leadni és nevezni február 23-án a verseny helyszínén, a Sárisápi Művelődési Házban lehet.
Bővebb információ a borversenyről.
Bővebb információ a pálinkaversenyről.

Helyi Esélyegyenlőségi Program felülvizsgálata

on .

Az önkormányzat  vállalta, hogy az elkészült és elfogodott Esélyegyenfőségi Programmal összehangolja a település   más dokumentumait valamint az önkormányzat fenntartásában lévő intézmények működtetését. Vállalta továbbá, hogy az Esélyegyenlőségi Program elkészítése során bevonja  partneri kapcsolatrendszerét, különös tekintettel a köznevelés állami és nem állami intézményfenntartóira.

Nosztalgia Diszkó

on .

A sárisápi iskola 2016. január 23-án 20.00 órai kezdettel újra Nosztalgia Diszkót rendez a sárisápi Művelődési Ház nagytermében.

Plakát letöltése

Felhívás önkéntes mentőcsoportok létrehozására

on .

A megújult Katasztrófavédelmi rendszerben az egyik fontos cél az, hogy a hivatásos szakemberek munkáját egyre több önkéntes segítse. A hatályos törvényi előírások lehetővé teszik önkéntes polgári védelmi szervezetek létrehozását.

Sárisápi Szlovák Önkormányzat felhívása

on .

Tisztelt sárisápi lakosok!
Akinek tudomása van arról, hogy hozzátartozója a II. világháború polgári áldozata lett, kérjük, jelezze a következő telefonszámon: 33/518-310, vagy személyesen a Polgármesteri Hivatalban 2016. február 20-ig.
Sárisápi Szlovák Önkormányzat 

Megemlékezés a doni csata hőseiről

on .

2016. január 10-én, vasárnap 10.30 órakor a sárisápi templomban szentmisét tartunk a doni csata magyar hősi halottainak emlékére.
A misét követően kb. 11.30 órakor a Fő téren a II. világháborús emlékműnél megemlékezés keretében meggyújtjuk a kegyelet gyertyáit és elhelyezzük az emlékezés virágait.
 

Meghívó a Sárisápi Német Nemzetiségi Önkormányzat nyílt napjára

on .

A Sárisápi Német Nemzetiségi Önkormányzat tisztelettel meghívja Önt és kedves családját 2015. 02. 06-án, pénteken 17 órai kezdettel a Művelődési Ház olvasó termében tartandó bemutatkozó Nyílt Napukra, baráti beszélgetésükre.

Meghívó a Sárisápi Német Nemzetiségi Önkormányzat ülésére

on .

A Sárisápi Német Nemzetiségi Önkormányzat 2015. február 4-én 16 órakor tartja ülését a Sárisápi Polgármesteri Hivatal tanácstermében, melyre ezúton meghívom.

Pályázat pénzügyi-számviteli ügyintéző állás betöltésére

on .

Sárisápi Polgármesteri Hivatal  a "Közszolgálati tisztviselőkről szóló" 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján a Sárisápi Polgármesteri Hivatal pályázatot hirdet pénzügyi-számviteli ügyintéző munkakör betöltésére.

 

Támogassa adója 1 százalékával!

on .

Annavölgy és Sárisáp Kertbarátainak és Borbarátnőinek Egyesülete felkéri a község lakosságát és tagjait, hogy a 2014. évi SZJA 1 %-ával támogassák az egyesület 2015. évi munkáját.

Változik a szelektív hulladékgyűjtés ideje

on .

2015. február 1-től a - sikeres lakossági szelektív hulladékgyűjtés és az ebből következő jelentős mennyiségi növekedés miatt - az előzetesen meghirdetett időpontokhoz képest a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési naptárban az alábbi változásokat lesznek:

Képviselő-testületi ülés

on .

Sárisáp Község Önkormányzatának Képviselő-testülete
2015. január 26-án, hétfőn 16.00 órakor tartja ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.


 

Megemlékezés a bányaszerencsétlenségben elhunyt bányászokról

on .

2015. január 25-én, vasárnap 10.30 órakor a sárisápi templomban  szentmisét tartunk az 1947-es annavölgyi bányaszerencsétlenség áldozatainak emlékére.
A misét követően kb. 11.30 órakor a bányász temetőben megemlékezés keretében meggyújtjuk a kegyelet gyertyáit és elhelyezzük az emlékezés virágait.

Tájékoztató magánfőző bejelentéséről

on .

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény 2015. január 1-jétől módosításra került. 

Áramszünet

on .

Az Eon Észak-dunáltúli Áramhálózati Zrt. folyamatos korszerűsítést hajt végre a hálózaton. A tervszerű beavatkozások biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezeték időszakos feszültség-mentesítése.
A szükséges munkálatok elvégzésének érdekében 2015. január 29-én (csütörtökön) 8.00-9.30 óráig és 14.00-16.00 óráig
Sárisápon a következő utcákban áramszünet lesz:

Magyar Kultúra Napja

on .

Sárisáp Község Önkormányzata tisztelettel meghívja a község lakosságát 2015. január 20-án (kedden) 17.00 órakor a Művelődési Ház olvasótermében rendezendő
Benkő Péter színművész „Magyarok a Kárpát-medencében” című műsorára.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Vízgazdálkodási kérdések társadalmi véleményezése

on .

Jelentős vízgazdálkodási kérdések társadalmi véleményezése a Rába tervezési alegységre, valamint a Duna részvízgyűjtő szintű tervére vonatkozóan. A dokumentumok 5 hónapon keresztül bármely érintett vagy érdeklődő részéről véleményezhetők.

Megemlékezés a doni csata hőseiről

on .

2015. január 11-én, vasárnap 10.30 órakor a sárisápi templomban szentmisét tartunk a doni csata magyar hősi halottainak emlékére.
A misét követően kb. 11.30 órakor a Fő téren a II. világháborús emlékműnél megemlékezés keretében meggyújtjuk a kegyelet gyertyáit és elhelyezzük az emlékezés virágait.
 

Bűnmegelőzési hírlevél - 2014. január

on .

Vigyázat, trükkös tolvajok!
 
Az elmúlt időszakban ismét egyre több idős ember válik trükkös elkövetők áldozatává. Ezen bűncselekmények megelőzése érdekében a következőket tanácsoljuk az időseknek:

Képviselő-testületi ülés

on .

Sárisáp Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

2014. január 27-én, hétfőn 16.00 órakor tartja

munkaterv szerinti ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

Magyar Kultúra Napja

on .

Sárisáp Község Önkormányzata tisztelettel meghívja a község lakosságát 2014. január 24-én (pénteken) 17.00 órakor a Művelődési Ház olvasótermében rendezendő
Zsíros-Simon Mária író, költő előadóművész „Sikeres családok titka a nagyszülőktől az ifjúságig” című műsorára.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Megemlékezés a bányaszerencsétlenségben elhunyt bányászokról

on .

2014. január 19-én, vasárnap 10.30 órakor a sárisápi templomban  szentmisét tartunk az 1947-es annavölgyi bányaszerencsétlenség áldozatainak emlékére.
A misét követően kb. 11.30 órakor a bányász temetőben megemlékezés keretében meggyújtjuk a kegyelet gyertyáit és elhelyezzük az emlékezés virágait.

Megemlékezés a bányaszerencsétlenségben elhunyt bányászokról (2)

on .

2013. január 20-án, vasárnap 10.30 órakor a sárisápi templomban  ünnepi szentmisén emlékezünk az 1947. január 20-ai bányaszerencsétlenségben elhunyt hős bányászokra.
A misét követően kb. 11.30 órakor a bányász temetőben ünnepi megemlékezést és koszorúzást tartunk.

Megemlékezés a doni csata hőseiről

on .

2014. január 12-én, vasárnap 10.30 órakor a sárisápi templomban szentmisét tartunk a doni csata magyar hősi halottainak emlékére.
A misét követően kb. 11.30 órakor a Fő téren a II. világháborús emlékműnél megemlékezés keretében meggyújtjuk a kegyelet gyertyáit és elhelyezzük az emlékezés virágait.
 

Rákellenes Világnap

on .

2000 februárjában, Párizsban tartották az első rákellenes világkongresszust. A résztvevők február 4-én történelmi dokumentumot írtak alá, amely világméretű összefogásra szólít fel a halálos kór ellen. Ennek emlékére a kongresszus február 4-ét RÁKELLENES VILÁGNAP-pá nyilvánította. 

Népművészeti KI-MIT-TUD megyénkben

on .

A tatabányai Forgórózsa Népművészeti Központ meghirdeti a Komárom-Esztergom Megyei gyermek- és ifjúsági Népművészeti KI-MIT-TUD-ot.
Fővédnökök:  Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat elnöke és dr. Bartók István, a tatabányai Edutus Főiskola rektora

Agrárkamarai választások 2013

on .

A 2013-as év fordulópontot hoz a magyar vidék életében: minden eddiginél szélesebb bázison megalakul a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara, a hazai agrárium korszerű, új köztestülete. Az új szervezet kiterjed a teljes élelmiszer-előállítási láncra, azaz alanyi jogon tagja lesz a mezőgazdaság, az élelmiszeripar, az agráripar és a vidékfejlesztés minden piaci szereplője. 
 

Fogászati szakrendelés szünetel

on .

A fogászati szakrendelés szabadság miatt

2013. január 23-án, szerdán SZÜNETEL.

Sürgősségi  ellátás Dágon 14.00-18.00 óra között.

Rendel: dr. Ivancsó Borbála, tel.: 33/480-060. 

 

Képviselő-testületi ülés

on .

Sárisáp Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

2013. január 28-án, hétfőn 16.00 órakor tartja munkaterv szerinti

ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

Szűrővizsgálattal az egészségért

on .

Azok a Sárisáp településen lakó 45-65 év közötti hölgyek,akik az elmúlt két esztendőben nem vettek részt mammográfiás vizsgálaton , 2013. január hónapban névre szóló meghívót kapnak mammográfiás szűrővizsgálatra.

Lakossági tájékoztató az influenza elleni védőoltásról

on .

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) jelentése szerint 2013. első hetében már 16 ország jelentette, hogy az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma emelkedett, s 10 európai ország számolt be földrajzilag kiterjedt influenzajárványról.

Véradás a Művelődési Házban

on .

2013. január 31-én, csütörtökön 11.00 - 16.00 óráig a Vöröskereszt Komárom-Esztergom Megyei Szervezete véradást tart a Művelődési Házban.

Kérik a véradókat, hogy a személyi igazolványt és a TAJ- kártyát feltétlenül hozzák magukkal!

 

Változik a gyermekorvosi rendelés

on .

orvosi rendelés

A gyermekorvosi rendelés időpontja a gyermekrendelőben január 16-ától

az alábbiak szerint változik:

Megemlékezés a bányaszerencsétlenségben elhunyt bányászokról

on .

2013. január 20-án, vasárnap 10.30 órakor a sárisápi templomban  ünnepi szentmisén emlékezünk az 1947. január 20-ai bányaszerencsétlenségben elhunyt hős bányászokra.
A misét követően kb. 11.30 órakor a bányász temetőben ünnepi megemlékezést és koszorúzást tartunk.

Megyei Gazdafórum

on .

A Komárom-Esztergom Megyei Agrárkamara tisztelettel meghívja a megye gazdálkodóit, gazdálkodói szervezet képviselőit a gazdafórumára.

Magyar Kultúra Napja

on .

Sárisáp Község Önkormányzata tisztelettel meghívja a község lakosságát

2013. január 18-án (pénteken) 17.00 órakor a Művelődési Ház

olvasótermében rendezendő Pálfy Margit „Annak, aki szeret”

című műsorára.

Megemlékezés a doni csata hőseiről

on .

2013. január 13-án, vasárnap 10.30 órakor a sárisápi templomban szentmisét tartunk a doni csata magyar hősi halottainak emlékére.
A misét követően kb. 11.30 órakor a Fő téren a II. világháborús emlékműnél megemlékezés keretében meggyújtjuk a kegyelet gyertyáit és elhelyezzük az emlékezés virágait.

Rendkívüli képviselő-testületi ülés

on .

Sárisáp Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

2013. január 7-én, hétfőn 16.00 órakor tartja rendkívüli ülését

a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

Kistérségi Társulás tájékoztatója

on .

Tájékoztatjuk a Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás településeinek lakosságát, hogy a társulás 2012. január 18-án a következő megkereséssel fordult Magyarország Miniszterelnökéhez, a Közigazgatási és Igazságügyi Miniszter Úrhoz, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének, valamint a Magyar Önkormányzatok Szövetségének Elnökéhez: 

Képviselő-testületi ülés

on .

Sárisáp Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

2012. január 30-án, hétfőn 16.00 órakor tartja ülését

a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

Adó- és díjmértékek 2012-ben

on .

A magánszemélyek kommunális adójának mértéke 2012. január 1-jétől ingatlanonként 3.000 Ft/évről 3.300 Ft/évre változott.

A korábbi 50 %-os kedvezmények továbbra is megmaradnak.

Más adók összegében változás nem történt.

  

Magyar Kultúra Napja

on .

Sárisáp Község Önkormányzata tisztelettel meghívja a község lakosságát 2012. január 20-án (pénteken) 17.00 órakor a Művelődési Ház olvasótermében rendezendő Latinovits-estre.

Az est házigazdája: : Pálfy Margit előadóművész. 

Kazinczy Ferenc Szépkiejtési Verseny

on .

Az általános iskola a magyar kultúra napjához kötődően idén is megrendezte a Kazinczy Ferenc Szépkiejtési Versenyt.

A megmérettetésen az iskola felső osztályos tanulói mérhették össze tudásukat és a következő eredmények születtek: 

Rendkívüli képviselő-testületi ülés

on .

Sárisáp Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

2012. január 18-án, szerdán 16.00 órakor tartja rendkívüli ülését

a Polgármesteri Hivatal tanácstermében.

Véradás Sárisápon

on .

2012. január 19-én, csütörtökön 11.00 - 16.00 óráig a Vöröskereszt Komárom-Esztergom Megyei Szervezete véradást tart a Művelődési Házban.

Kérik a véradókat, hogy a személyi igazolványt és a TAJ- kártyát feltétlenül hozzák magukkal!

 

Megemlékezés a doni csata hőseiről

on .

2012. január 11-én, szerdán 17.00 órakor a sárisápi templomban szentmisét tartunk a doni csata magyar hősi halottainak emlékére.
A misét követően kb. 17.45 órakor a Fő téren a II. világháborús emlékműnél megemlékezés keretében meggyújtjuk a kegyelet gyertyáit és elhelyezzük az emlékezés virágait.

Pálinka- és borverseny a Művelődési Házban

on .

Idén a térségi borverseny mellett pálinkaversenyt is rendez az  Annavölgy és Sárisáp Kertbarátainak és Borbarátnőinek Egyesülete. A mintákat február 19-én várják a verseny helyszínén. Az ünnepélyes eredményhirdetésre március 2-án, szombaton kerül sor a Művelődési Házban.

Sárisápi Térségi Borverseny

on .

Annavölgy és Sárisáp Kertbarátainak és Borbarátnőinek

Egyesülete 2011. március 5-én, szombaton 17 órakor tartja

a 26. SÁRISÁPI TÉRSÉGI BORVERSENY ünnepélyes

eredményhirdetését a Sárisáp Művelődési Házban.

Adó- és díjmértékek 2011-ben

on .

Az adó- és díjmértékek a következőképpen alakulnak idén.
Ami nem változik: helyi iparűzési adó, gépjárműadó, telekadó, sírhelymegváltási díj és a földhaszonbérleti díj mértéke.

Megyei Teke Diákolimpia Sárisápon

on .

2010. január 23-án került megrendezésre a sárisápi tekepályán
a megyei teke diákolimpia.
A 6 településről érkezett 42 induló két korcsoportban versenyzett.

Adó- és díjmértékek 2010-ben

on .

Az adó- és díjmértékek a következőképpen alakulnak idén.
Ami nem változik: helyi iparűzési adó, sírhelymegváltási díj és a földhaszonbérleti díj mértéke.

Lakossági tájékoztató

on .

Az Esztergom Székhelyű Polgári Védelmi Kirendeltség tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy 2010. január 4-én a Sarpi Dorog Környezetvédelmi Kft. területén, 12 óra után technológiai hiba következtében tűz és robbanás keletkezett. A tüzet a létesítményi, az esztergomi- és nyergesújfalui hivatásos önkormányzati tűzoltóság munkatársai eloltották.
A helyszínen tartózkodó Vegyi Felderítő Szolgálat mérései alapján a környezetbe nem került káros anyag, amely a lakosság életét, anyagi javait veszélyeztetné. A kárfelszámolás a helyszínen folyamatosan történik.

Robbanás a dorogi hulladékégetőben

on .

A SARPI Dorog Kft. területén 10 perccel dél után robbant be egy 100 köbméteres, szennyvizeket tartalmazó tároló tartály - olvasható a Kemma.hu internetes oldalon. A balesetben a tartály teteje leszakadt, tartalma begyulladt, emiatt az üzem területén mintegy 5 percig fekete füst szállt fel. A tüzet az üzem saját tűzoltói 10 perc alatt, még a tűzoltóság kiérkezése előtt eloltották. Személyi sérülés nem történt.