Sárisáp Község honlapja

Felhívás Szülői véradó versenyre

A Magyar Vöröskereszt Sárisápi Alapszervezete és a Sárisáp és Környéke Körzeti Általános Iskola felhívja az intézménybe járó, tanuló diákok szüleit, hogy vegyenek részt a „Szülői véradó versenyen”.

 
 
A véradások ideje: 2018. február 27. 11.00-16.00 óra és 2018. május 15. 11:00 – 16:00 óra.
Helyszín: Sárisápi Művelődési Ház.

A véradáson az vehet részt, aki:
18. évét betöltötte 
meghaladja a testsúlya az 50 kg-ot. 
Szükséges: TAJ-kártya,
                    személyi igazolvány 
                    lakcímkártya.
 
A megjelenő felnőttnek csak azt kell bemondania, hogy melyik osztályt támogatja a Véradó versenyen. Az az osztály, amelyiknek – létszámarányát tekintve – a legtöbb „véradója” lett, a Vöröskereszttől a községi gyermeknapi rendezvényen jutalomban részesül, illetve ott kerül kihirdetésre a nyertes, és az, hogy mit nyert az osztály. Véradónak jelentkezhet szülő, nagyszülő, idősebb testvér, más családtag, rokon.
 
A véradók „Csendes hősök”, akik önzetlenül támogatják beteg embertársaikat. Egy véradással három betegen segíthet. A véradás azonban a véradó egészségét is szolgálja, hiszen a kötelező tesztek elvégzése alkalmával kiderülhet az is, hogy a véradó valamilyen, még fel nem ismert betegségben szenved, továbbá a szűrővizsgálat kiterjed a HIV, a Hepatitisz-B, Hepatitisz-C kimutatására is.
Az „első véradó” a véradás alkalmával külön jutalomban részesül a Vöröskereszttől. Aki már véradó és új donort (első véradót) hoz magával, szintén jutalomban részesül. 
Ha szeretné, akkor a létrehozásra kerülő Facebook csoportba is felkerülhet véradás közbeni fotó feltöltéssel.